KCB FILMSKE RADIONICE: KAMERA

05.12.2021., 12.00 - 16.00

KCB FILMSKE RADIONICE: KAMERA
Radionicu vodi Nikola Majdak, filmski i TV snimatelj
Nedelja 5. decembar od 12.00 do 16.00
Dvorana Kulturnog centra Beograda, Kolarčeva 6

Radionica je namenjena mladima od 15 do 25 godina

Spremni smo za film, a ti?

Kroz seriju radionica u Kulturnom centru Beograda, svake subote ili nedelje do kraja decembra imaćeš priliku da se upoznaš sa filmskim zanimanjima i svim segementima stvaranja filma. Počinjemo uvodnom radionicom o scenariju, a potom obrađujemo sektore režije, produkcije, kamere, scenografije, kostima i završavamo radionicama o glumi na filmu, filmskoj muzici i montaži.

Ako si strastveni poznavalac filma, srednjškolac koji planira da upiše filmsku akademiju, ili student koji više vremena provodi u gledanju filmova nego u spremanju ispita – pošalji prijavu i priključi se filmskoj ekipi KCBa! Možeš da prisustvuješ pojedinačnim radionicama, a ako si pravi filmski entuzijasta očekujemo te svakog vikenda!

KCB FILMSKA RADIONICA: KAMERA
Radionicu vodi Nikola Majdak Jr.

Kako z a i s t a snimamo film?

Učimo kako da „uzmemo kameru u ruke i snimimo film“! Kako osmisliti kompoziciju, šta je to pokret kamere, po čemu se razlikuju filmske kamere, a po čemu objektivi. Zajedno sa Nikolom, pričamo o sektoru kamere, učimo osnove rukovanja filmskom opremom i na kraju snimamo.

Vidimo se iza kamera!

Ko je Nikola Majdak Jr.?

Nikola Majdak mlađi rođen je 1972. godine u Ljubljani. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, odsek filmska i TV kamera. Poslednjih 20 godina aktivan kao snimatelj, animator, reditelj, predavač. Snimio je preko 50 dokumentarnih i kratkih igranih filmova, desetine muzičkih spotova i animacija. Radio je kao snimatelj za TV kuće: BBC, France2, Arte, TTF1, HRT, Channel 4, MTV i brojne druge. Dobitnik je Kristalnog medveda na Berlinskom filmskom festivalu, nagrade grada Beograda za filmsko i radio-televizijsko stvaralaštvo kao i drugih važnih nagrada za animaciju i snimateljski rad. Predavač je na Univerzitetu Metropoliten (predmeti: digitalna fotografija i tehnologija video produkcije).

Prijavljivanje:

Na mejl arteduradionice@gmail.com
poslati sledeće podatke: ime, prezime, godište, škola, razred / (ako studirate) fakultet, godina, mejl, broj mobilnog
(predlažemo da se prijavite što pre pošto je broj mesta ograničen)
Radionica je besplatna.

Program je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije
Program se održava u okviru edukativnih programa Kulturnog centra Beograda

Loading...