КЦБ ФИЛМСКЕ РАДИОНИЦЕ: КАМЕРА

05.12.2021., 12.00 - 16.00

КЦБ ФИЛМСКЕ РАДИОНИЦЕ: КАМЕРА
Радионицу води Никола Мајдак, филмски и ТВ сниматељ
Недеља 5. децембар од 12.00 до 16.00
Дворана Културног центра Београда, Коларчева 6

Радионица је намењена младима од 15 до 25 година

Спремни смо за филм, а ти?

Кроз серију радионица у Културном центру Београда, сваке суботе или недеље до краја децембра имаћеш прилику да се упознаш са филмским занимањима и свим сегементима стварања филма. Почињемо уводном радионицом о сценарију, а потом обрађујемо секторе режије, продукције, камере, сценографије, костима и завршавамо радионицама о глуми на филму, филмској музици и монтажи.

Ако си страствени познавалац филма, средњшколац који планира да упише филмску академију, или студент који више времена проводи у гледању филмова него у спремању испита – пошаљи пријаву и прикључи се филмској екипи КЦБа! Можеш да присуствујеш појединачним радионицама, а ако си прави филмски ентузијаста очекујемо те сваког викенда!

КЦБ ФИЛМСКА РАДИОНИЦА: КАМЕРА
Радионицу води Никола Мајдак Јр.

Како з а и с т а снимамо филм?

Учимо како да „узмемо камеру у руке и снимимо филм“! Како осмислити композицију, шта је то покрет камере, по чему се разликују филмске камере, а по чему објективи. Заједно са Николом, причамо о сектору камере, учимо основе руковања филмском опремом и на крају снимамо.

Видимо се иза камера!

Ко је Никола Мајдак Јр.?

Никола Мајдак млађи рођен је 1972. године у Љубљани. Дипломирао је на Факултету драмских уметности, одсек филмска и ТВ камера. Последњих 20 година активан као сниматељ, аниматор, редитељ, предавач. Снимио је преко 50 документарних и кратких играних филмова, десетине музичких спотова и анимација. Радио је као сниматељ за ТВ куће: BBC, France2, Арте, TTF1, ХРТ, Channel 4, МTV и бројне друге. Добитник је Кристалног медведа на Берлинском филмском фестивалу, награде града Београда за филмско и радио-телевизијско стваралаштво као и других важних награда за анимацију и сниматељски рад. Предавач је на Универзитету Метрополитен (предмети: дигитална фотографија и технологија видео продукције).

Пријављивање:

На мејл arteduradionice@gmail.com
послати следеће податке: име, презиме, годиште, школа, разред / (ако студирате) факултет, година, мејл, број мобилног
(предлажемо да се пријавите што пре пошто је број места ограничен)
Радионица је бесплатна.

Програм је подржан од стране Министарства културе и информисања Републике Србије
Програм се одржава у оквиру едукативних програма Културног центра Београда

Loading...