Monika Lang Boje grada

15.12.2021., 12:00-20:00

Monika Lang Boje grada
Beogradski izlozi ka Trgu republike

Nakon veoma uspešnog projekta “Perači prozora” umetnice Nine Ivanović prikazanog na fasadi Kulturnog centra Beograda 2019. godine u okviru Beogradske zime, Beogradu, Beograđanima i gostima Beograda priređujemo još jedno iznenađenje.

Svesni da novogodišnji praznici uvek imaju važno mesto koje treba da prati atmosfera radosti i nade, odlučili smo da je stvaramo zajedno sa umetnicama i umetnicima sa kojima inače sarađujemo. Ideju da na ovaj način ukrašavamo naš prostor i to delimo sa drugima, pokrenula je Jasmina Petković, producentkinja u Kulturnom centru Beograda.

Ove godine smo pozvali dizajnerku i umetnicu Moniku Lang, autorku koja je dizajnirala kolekciju za Beogradski izlog.
Njen novi rad Boje grada , posebno produciran za ovu priliku biće izložen u vitrinama Beogradskog izloga od srede 15. decembra 2021. godine.

Kako sama autorka kaže kroz svoju dinamičnu i često dramatičnu istoriju Beograd je uvek ostajao grad sa posebnim duhom i energijom, zbog svih kultura i ljudi koji su u njemu ostavili svoj trag. U ovom gradu otkrićete mnogo detalja i priča, brojne slojeve i boje koje se u njemu kriju, kako među glavnim gradskim znamenitostima, tako i na neočekivanim i skrivenim mestima.

Loading...