Моника Ланг Боје града

15.12.2021., 12:00-20:00

Моника Ланг Боје града
Београдски излози ка Тргу републике

Након веома успешног пројекта “Перачи прозора” уметнице Нине Ивановић приказаног на фасади Културног центра Београда 2019. године у оквиру Београдске зиме, Београду, Београђанима и гостима Београда приређујемо још једно изненађење.

Свесни да новогодишњи празници увек имају важно место које треба да прати атмосфера радости и наде, одлучили смо да је стварамо заједно са уметницама и уметницима са којима иначе сарађујемо. Идеју да на овај начин украшавамо наш простор и то делимо са другима, покренула је Јасмина Петковић, продуценткиња у Културном центру Београда.

Ове године смо позвали дизајнерку и уметницу Монику Ланг, ауторку која је дизајнирала колекцију за Београдски излог.
Њен нови рад Боје града , посебно продуциран за ову прилику биће изложен у витринама Београдског излога од среде 15. децембра 2021. године.

Како сама ауторка каже кроз своју динамичну и често драматичну историју Београд је увек остајао град са посебним духом и енергијом, због свих култура и људи који су у њему оставили свој траг. У овом граду открићете много детаља и прича, бројне слојеве и боје које се у њему крију, како међу главним градским знаменитостима, тако и на неочекиваним и скривеним местима.

Loading...