PERVERZNJAKOV VODIČ KROZ IDEOLOGIJU

22.12.2021., 18:00

PERVERZNJAKOV VODIČ KROZ IDEOLOGIJU
projekcija filma rediteljke Sofi Fajns i filozofa Slavoja Žižeka
na izložbi Predraga Damjanovića, Black Notebooks

Likovna galerija, Knez Mihailova 6
sreda, 22. decembar 2021, u 18 sati

O filmu:
Perveznjakov vodič kroz ideologiju rediteljke Sofi Fajns, za glavnog junaka i naratora ima najkontraverznijeg filozofa današnjice Slavoja Žižeka. Ajkula, Taksista, Titanik, Mračni vitez su samo neki od filmskih naslova koji dobijaju pervertirani tretman u Žižekovom psihoanalitičkom pristupu koji veoma lako može da promeni način na koji razumete vaše omiljene filmove. Iako ste već spremni na izazov, stimulaciju i šok, pre svega budite spremni na vrhunsku zabavu.
Sinopsis
Rediteljka Sofi Fajns i super zvezda teorije kulture Slavoj Žižek su se prvo uhvatili u koštac sa filmovima, a sada koriste ono šta gledamo kako bi nam objasnili ono šta mislimo. Interpretirajući pokretne slike kako bi se predstavilo fantastično putovanje u san koji oblikuje naš zajednički sistem vrednosti i običaja, nastavak ovog filmskog eseja iznova filozofskog vunderkinda stavlja pred filmove, a ponekad i njega samog stavlja u njih.
O rediteljki
Sofi Fajns je rođena u Safolku u Engleskoj, a studirala je na Čelsi koledžu za umetnost i dizajn na Univerzitetu umetnosti u Londonu. Radila je, za reditelja Pitera Grinaveja, kao menadžer za pronalaženje lokacija za snimanje pre nego što je počela da režira dugometražne dokumentarne filmove: Obnavljanje ulice Huver (2002), Perverznjakov vodič kroz filmove (2006) i Nad vašim gradovima trava raste (2010). Perverznjakov vodič kroz ideologiju (2012) je njen najnoviji dokumentarac.
2012, Velika Britanija / Irska, 136 min
Film je sa prevodom na engleski

Loading...