ПЕРВЕРЗЊАКОВ ВОДИЧ КРОЗ ИДЕОЛОГИЈУ

22.12.2021., 18:00

ПЕРВЕРЗЊАКОВ ВОДИЧ КРОЗ ИДЕОЛОГИЈУ
пројекција филма редитељке Софи Фајнс и филозофа Славоја Жижека
на изложби Предрага Дамјановића, Black Notebooks

Ликовна галерија, Кнез Михаилова 6
среда, 22. децембар 2021, у 18 сати

О филму:
Первезњаков водич кроз идеологију редитељке Софи Фајнс, за главног јунака и наратора има најконтраверзнијег филозофа данашњице Славоја Жижека. Ајкула, Таксиста, Титаник, Мрачни витез су само неки од филмских наслова који добијају первертирани третман у Жижековом психоаналитичком приступу који веома лако може да промени начин на који разумете ваше омиљене филмове. Иако сте већ спремни на изазов, стимулацију и шок, пре свега будите спремни на врхунску забаву.
Синопсис
Редитељка Софи Фајнс и супер звезда теорије културе Славој Жижек су се прво ухватили у коштац са филмовима, а сада користе оно шта гледамо како би нам објаснили оно шта мислимо. Интерпретирајући покретне слике како би се представило фантастично путовање у сан који обликује наш заједнички систем вредности и обичаја, наставак овог филмског есеја изнова филозофског вундеркинда ставља пред филмове, а понекад и њега самог ставља у њих.
О редитељки
Софи Фајнс је рођена у Сафолку у Енглеској, а студирала је на Челси колеџу за уметност и дизајн на Универзитету уметности у Лондону. Радила је, за редитеља Питера Гринавеја, као менаџер за проналажење локација за снимање пре него што је почела да режира дугометражне документарне филмове: Обнављање улице Хувер (2002), Перверзњаков водич кроз филмове (2006) и Над вашим градовима трава расте (2010). Перверзњаков водич кроз идеологију (2012) је њен најновији документарац.
2012, Велика Британија / Ирска, 136 мин
Филм је са преводом на енглески

Loading...