Концерт пијанисткиње Софије Недић

24.01.2022., 20:30

Пијанисткиња Софија Недић је након основних и мастер студија у Београду, наставила школовање у Сан Франциску (САД) где је након студија остала и изградила концертну каријеру. Након дуге паузе поново ће наступити у Галерији Артгет и извести дела Скарлатија, Бетовена и Листа.

Културни догађаји се одржавају уз прописане епидемиолошке мере за сузбијање ширења вируса COVID-19, те је број места за публику у Галерији Артгет ограничен. Молимо Вас да своје место резервишете пријавом на damjana.njegic@kcb.org.rs или телефоном на 011 2622 058. Пријављивање је могуће до 12 сати на дан концерта или док се места не попуне.

Програм:
Доменико Скарлати
Соната у Е–дуру, K 380

Соната у ге–молу,  K 450

Лудвиг ван Бетовен
Соната бр. 23 у еф–молу, оп. 57 (Appassionata)
Allegro assai
Andante con moto
Allegro ma non troppo

Франц Лист
Мађарска рапсодија бр. 11 у а–молу, S. 244/11

Réminiscences de Norma de Bellini, S. 394

Биографија:
Софија Недић (Београд, 1991) је почела да свира клавир са пет година у МШ Јосип Славенски у Београду, где је завршила основну и средњу школу у класи проф. Милене Митић и Олге Бауер. Студије на Факултету музичке уметности започела је са четрнаест година као најмлађи студент. Основне академске и мастер студије на ФМУ завршла је у класи проф. Невене Поповић. Студије је наставила у САД на конзерваторијуму у Сан Франциску (San Francisco Conservatory of Music) где је стекла мастер диплому са специјалним заслугама у класи професора Мака МекКреја. Добитница је преко двадесет првих награда на домаћим и међународним пијанистичким такмичењима међу којима су: Меморијал Вучковић, Републичко такмичење, Међународно такмичење у Нишу, Бањалучки Бијенале, Citta di Raconiggi, Citta di Barletta, Citta di Gorizia (Италији), Никојал Рубинштајн у Паризу, Међународно клавирско такмичење у Кошицама (Словачка), Koncerteum у Атини (Грчка), Међународно такмичење младих пијаниста у Бечу, (Аустрија), Russian Music Piano Competition у Сан Хозеу, и Los Angeles Liszt Competition (САД). Одржала је реситале у Србији и иностранству (сала Скупштине града Београда, сала Беорадске филхармоније, Галерија Артгет, Галерија САНУ, галерија КНУ, Културни центар Србије и Црне Горе у Паризу, галерија Steinway, Golden Gate Club и Dance Palace у Сан Франциску. Наступала је као солиста са оркестром „San Jose Youth Symphony“ у значајним америчким и евроским салама. Софија је добитница престижних награда као што су Београдски анђели, Доситеја, затим награде из фонада Олга Михајловић за најталентованијег студента клавира на ФМУ, као и Marina Green Award за највеће пијанистичко достигнуће које додељује Конзерваторијум за музику у Сан Франциску. Усавршавала се на мајсорским курсевима еминентних професора Павела Гилилова, Јена Јанда, Жака Рувијеа, Штефана Милера, Арба Валдме, Игора Ласка, Ерика Тавастјерне, Флоријана Крумпока, Ренона О Харе, Сијавуша Гаџијева и других.

Loading...