50. MEĐUNARODNI FILMSKI FESTIVAL FEST / 28.2.2022. /

28.02.2022., 10:00

50. MEĐUNARODNI FILMSKI FESTIVAL FEST
Prodaja ulaznica na blagajni Dvorane Kulturnog centra Beograda svakog dana od 16 do 21 sat
Cena ulaznice 300 dinara

Ponedeljak, 28. februar

GALA
10.00 TRI SPRATA / TRE PIANI / THREE FLOORS

Italija, Francuska, 2021 / 119’
Komedija
Režija: Nanni Moretti
Uloge: Riccardo Scamarcio, Margherita Buy, Alba Rohrwacher, Adriano Giannini, Elena Lietti, Nanni Moretti, Denise Tantucci, Alessandro Sperduti, Anna Bonaiuto, Paolo Graziosi, Tommaso Ragno

Priča o tri porodice koje žive u tri stana na tri različita sprata u istom buržujskom kondominijumu u glavnom gradu Italije. Niz događaja će radikalno promeniti živote stanovnika u toj zgradi u Rimu, otkrivajući njihove poteškoće da budu roditelji, braća i sestre i susedi, u svetu u kome se čini da suživotom vladaju strah i ogorčenost.
Festivali:
Kan, Toronto, Cirih, Peking, Busan, Monpelje, Solun, Sevilja, Stokholm, Rio de Žaneiro

FEST 50
12.00 IZMEĐU DVA SVETA / OUISTREHAM / BETWEEN TWO WORLDS

Francuska, 2021 / 107’
Drama
Režija: Emmanuel Carrère
Uloge: Juliette Binoche, Didier Pupin, Emily Madeleine, Evelyne Porée, Hélène Lambert, Léa Carne…

Poznata književnica Marijen Vankler odlazi da živi na sever Francuske kako bi istraživala za novi roman na temu nesigurnog posla. Ne otkrivajući pravi identitet, biva angažovana kao čistačica sa grupom drugih žena. U novoj ulozi, ona iz prve ruke doživljava finansijsku nestabilnost i društvenu nevidljivost, ali otkriva šta znači pomoć i solidarnost.
Festivali:
Kan, Karlove Vari, San Sebastijan, Cirih, London, Stokholm
Nagrade:
San Sebastijan – nagrada publike za najbolji evropski film

GALA
14.30 PICA OD SLADIĆA / LICORICE PIZZA

SAD, 2021 / 133’
Komedija
Režija: Paul Thomas Anderson
Uloge: Alana Haim, Cooper Hoffman, Sean Penn, Tom Waits, Bradley Cooper, Benny Safdie…

Priča o odrastanju Alane Kejn i Gerija Valentina, i otkriću prve ljubavi u dolini San Fernando, 1973. godine. Alana i Geri nikada se nisu sreli pre dana fotografisanja u njegovoj srednjoj školi. Ona je mlada žena koja želi da pronađe sebe van svog posla pomoćnika fotografa. On se već etablirao kao glumac i brzo će to reći Alani u pokušaju da je impresionira. Ana je zadivljena njegovim natprirodnim samopouzdanjem i oni uspostavljaju iskren, ali nezgodan odnos.
Nagrade:
Zlatni globus, nominacije: najbolji film u žanru komedije ili mjuzikla, glavna ženka uloga u komediji ili mjuziklu (Alana Haim), glavna muška uloga u komediji ili mjuziklu (Cooper Hoffman), originalni scenario


INTRO FEST / GLAVNI TAKMIČARSKI PROGRAM
17.00 ZVEZDA / STAR

SAD, Izrael, 2021 / 17’
Drama
Režija: Nadav Lapid
Uloge: Naama Preis, Tom Mercier, Noah Lapid Preis

U dalekom, uznemirenom i zatvorenom svetu, paralizovana strahom od pandemije, žena je odlučna da dobije poljubac, usta na usta, od zvezde svojih snova.
Festivali:
Kan, Montreal

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO / INCROYABLE MAIS VRAI / INCREDIBLE BUT TRUE
Francuska, Belgija, 2022 / 90’
Komedija
Režija: Quentin Dupieux
Uloge: Léa Drucker, Alain Chabat, Benoît Magimel, Anaïs Demoustier, Lena Lapres, Roxane Arnal, Nagisa Morimoto, Mikaël Halimi

Alen i Mari su se preselili u predgrađe, u kuću iz svojih snova. Ali agent za nekretnine ih je upozorio: ono što je u podrumu moglo bi zauvek da promeni njihove živote. Da li će se uputiti u podrum i otvoriti vrata?
Festivali:
Berlinski filmski festival 2022

GLAVNI TAKMIČARSKI PROGRAM
19.30 CRVENA RAKETA / RED ROCKET
SAD, 2021 / 128’
Komedija
Režija: Sean Baker
Uloge: Simon Rex, Suzanna Son, Bree Elrod, Brenda Deiss, Ethan Darbone, Judy Hill…

Pošto je propao u Los Anđelesu, porno glumac Majki odlučuje da se vrati u rodni gradić u Teksasu, ali tamo niko nije srećan što ga ponovo vidi. Bez prebijene pare, prisiljen je da se useli u kuću kod neprijateljski raspoložene bivše supruge i tašte. Baš kada se čini da ova disfunkcionalna porodica počinje da se slaže, Majki upoznaje mladu ženu po imenu Jagoda koja radi u lokalnoj prodavnici krofni. On se brzo vraća svojim starim navikama.
Festivali:
Kan, San Sebastijan, Cirih, Njujork, Hamburg, Vankuver, London, Montreal, Busan, Boston, Rim, Filadelfija, Beč, Majami, Denver, Nju Orleans, Geteborg

GLAVNI TAKMIČARSKI PROGRAM
22.00 MOJA NOĆ / MA NUIT / MY NIGHT
Francuska, 2021 / 87’
Drama
Režija: Antoinette Boulat
Uloge: Lou Lampros, Tom Mercier, Carmen Kassovitz, Angelina Woreth, Lucie Saada, Emmanuelle Bercot, Maya Sansa

Marion ima 18 godina. Nakon što je bila ispunjena tugom zbog gubitka sestre, dostigla je godine u kojima oseća potrebu za slobodom. Jedne noći, kreće na vožnju ulicama Pariza i upoznaje impulsivnog Aleksa. Njihov susret je susret dve usamljene duše, a njihovo zajedničko putovanje biće u ritam lutanja gradom, na koji mladost više ne može da utiče.
Festivali:
Venecija, Toronto, Sao Paulo, Gent

Loading...