Debata FOTOGRAFSKI PROSTORI uz izložbu „Za uspomenu i dugo sećanje“

23.02.2022., 18:00

Milica Mrvić, Bajna večera / The Blast Supper, 2021.

Debata FOTOGRAFSKI PROSTORI
uz izložbu Za uspomenu i dugo sećanje

Sreda, 23. februar 2022. u 18.00

Galerija Artget, Trg republike 5/I

Moderator: Ivan Manojlović
Učestvuju: Milica Mrvić, Olivera Inđić, Ivan Zupanc, Vitomir Jevremović, Vesna Danilović
Povodom zatvaranja izložbe Za uspomenu i dugo sećanje Kultirni centar Beograda organizuje debatu pod nazivom „Fotografski prostori“. Učesnici tribine su: Milica Mrvić, autorka fotografija na izložbi, Olivera Inđić, umetnička direktorka fotografske galerije “Camera Obscura”, Ivan Zupanc, osnivač galerije i umetničkog prostora „Observatorijum“, Vitomir Jevremović, osnivač SolSea platfrome, tržišta za digitalnu umetnost zasnovanog na blockchain i NFT tehnologiji i Vesna Danilović, urednica programa fotografske galerije „Artget“ KCB-a. Trbinu će moderirati Ivan Manojlović, kustos izložbe Za uspomenu i dugo sećanje.

Tribina će se baviti pitanjima mesta fotografije u fizičkom i digitalnom prostoru. I nakon proslave jubileja 20 godina od nastanka galerije „Artget“, ostaje uvek pitanje koji prostori su rezervisani za autorsku fotografiju. Gde se autorska fotografija može sresti mimo kanala društvenih mreža umetnika? Da li je relativno novo decentralizovano digitalno umetničko tržište, poznato kao NFT odgovor na ovo pitanje? Učesnici tribine će dati svoje stavove po pitanju mestu autorske fotografije u ukupnoj ekonomiji fotografije. Koja je uloga kulturnih institucija i kakve su nam institucije potrebne za razvoj fotografije.

Kroz razgovor ćemo posetiti neke bivše prostore koji su bili reservisani za fotografiju i upoznati se sa nekim novim prostorima koji su nastali na kulturnoj mapi Beograda.

Loading...