Дебата ФОТОГРАФСКИ ПРОСТОРИ уз изложбу „За успомену и дуго сећање“

23.02.2022., 18:00

Милица Мрвић, Бајна вечера / The Blast Supper, 2021.

Дебата ФОТОГРАФСКИ ПРОСТОРИ
уз изложбу За успомену и дуго сећање

Среда, 23. фебруар 2022. у 18.00

Галерија Артгет, Трг републике 5/I

Модератор: Иван Манојловић
Учествују: Милица Мрвић, Оливера Инђић, Иван Зупанц, Витомир Јевремовић, Весна Даниловић
Поводом затварања изложбе За успомену и дуго сећање Култирни центар Београда организује дебату под називом „Фотографски простори“. Учесници трибине су: Милица Мрвић, ауторка фотографија на изложби, Оливера Инђић, уметничка директорка фотографске галерије “Camera Obscura”, Иван Зупанц, оснивач галерије и уметничког простора „Обсерваторијум“, Витомир Јевремовић, оснивач SolSea платфроме, тржишта за дигиталну уметност заснованог на blockchain и NFT технологији и Весна Даниловић, уредница програма фотографске галерије „Артгет“ КЦБ-а. Трбину ће модерирати Иван Манојловић, кустос изложбе За успомену и дуго сећање.

Трибина ће се бавити питањима места фотографије у физичком и дигиталном простору. И након прославе јубилеја 20 година од настанка галерије „Артгет“, остаје увек питање који простори су резервисани за ауторску фотографију. Где се ауторска фотографија може срести мимо канала друштвених мрежа уметника? Да ли је релативно ново децентрализовано дигитално уметничко тржиште, познато као NFT одговор на ово питање? Учесници трибине ће дати своје ставове по питању месту ауторске фотографије у укупној економији фотографије. Која је улога културних институција и какве су нам институције потребне за развој фотографије.

Кроз разговор ћемо посетити неке бивше просторе који су били ресервисани за фотографију и упознати се са неким новим просторима који су настали на културној мапи Београда.

Loading...