Koncert klavirskog dua Miloš Stanojević – Dragoš Holclajtner OTKAZANO

14.02.2022., 20:30

Zbog bolesti izvođača, koncert Dua najavljen za 14. februar se OTKAZUJE.

Program:
Johanes Brams
Varijacije na Šumanovu temu za klavir četvororučno, op. 23

Franc Šubert
Varijacije na originalnu temu, za klavir četvororučno, op. 35 (D. 813)

Feliks Mendelson
Andante i varijacije za klavir četvororučno, op. 83a

Biografije:
Miloš Stanojević (Beograd, 1983) je završio SMŠ Mokranjac u klasi prof. Jasne Vukasović. Diplomirao je na odseku za klavir na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Aleksandra Šandorova, u čijoj klasi je i završio i specijalističke studije. Na istom fakultetu završio je doktorske akademske studije na Katedri za kamernu muziku.
Osvojio je dve druge nagrade na republičkim takmičenjima u Beogradu, kao i drugu nagradu na takmičenju mladih pijanista u Nišu. Nastupao je kao solista, kamerni muzičar i klavirski saradnik na koncertima u značajnim salama u Beogradu i širom Srbije. Održao je solističke koncerte u sali MŠ Mokranjac, Galeriji SANU i Galeriji Artget. Redovni je učesnik ciklusa koncerata Odabrani za odabrane, čiji je osnivač pijanista Vladimir Stojnić. U okviru ovog ciklusa ostvario je brojne nastupe. Kao kamerni muzičar je nastupao u nekoliko ansambala: klavirski duo sa Dragošem Holclajtnerom, duo sa klarinetistom Milutinom Pavlovićem (Švajcarska), sa kojim je nastupio u Velikoj sali Kolarca, i trio sa klarinetistom Mihailom Samoranom i sopranom Anom Cvetković-Stojnić.
Pohađao je majstorske kurseve Aleksandra Šandorova, Vladimira Stojnića i Heidrun Holtman (Nemačka).
Trenutno radi kao klavirski saradnik u MŠ Josif Marinković u Beogradu. Redovno je angažovan kao klavirski saradnik festivala nitratnog filma koji se svake godine održava u Jugoslovenskoj Kinoteci.

Dragoš Holclajtner (Beograd, 1982) je završio OMŠ Dr.Vojislav Vučković u klasi prof. Desanke Petrović i SMŠ Mokranjac u klasi prof. Jelene Stojiljković-Vranić. Osnovne i specijalističke studije je završio na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na Katedri za klavir u klasi red. prof. Aleksandra Šandorova. Na istom fakultetu završio je i doktorske akademske studije na Katedri za kamernu muziku.
Bio je aktivni učesnik letnjih seminara klavira i korepeticije Vladimira Stojnića u Vrnjačkoj Banji, u okviru kojih je nastupao na koncertima pod nazivom Odabrani za odabrane u Beogradu, Kraljevu i Vrnjačkoj Banji. Pohađao je majstorske kurseve klavira Aleksandra Šandorova i Igora Laska. Nastupao je kao solista, klavirski saradnik i kamerni izvođač na koncertima i festivalima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Takođe, nastupao je i kao klavirski saradnik u emisijama Jutarnji program, Srbija na vezi i Ad libitum RTS. Sarađivao je sa Horom Braća Baruh i Kamernim ansamblom Metamorfozis. Nastupao je kao klavirski saradnik u predstavi Da nam živi, živi rad pozorišta Atelje 212. Kao klavirski saradnik je radio u Baletskoj školi Lujo Davičo i u Baletskom centru Ana Pflug. Zaposlen je u MŠ Mokranjac u Beogradu, najpre kao nastavnik klavira, i klavirski saradnik na odseku za solo pevanje, a od 2015. godine kao klavirski saradnik na odseku za gudačke instrumente i nastavnik uporednog klavira.

Loading...