ПРОЛЕЋНА ПЕСМА / 10 – 16. 2. / 20.00

10.02.2022-16.02.2022, 20:00

20.00 ПРОЛЕЋНА ПЕСМА
Србија, 2021, 73’
Режија: Наталија Аврамовић
Улоге: Михаела Стаменковић, Иван Ђорђевић Џуди, Ђорђе Ђоковић, Милан Колак, Светозар Цветковић, Даница Максимовић, Ана Мандић, Гаврило Аврамовић, Душан Станикић, Милош Миловановић, Радован Вујовић

Поводом почетка приказивања домаћег филма ПРОЛЕЋНА ПЕСМА, у четвртак 10. фебруара у 20 сати у Дворани Културног центра Београда биће организована Специјална пројекција филма уз присуство ауторске и глумачке екипе филма. После пројекције биће приређен разговор са ауторима филма.

Петра је млада редитељка, самохрана мајка, која покушава да нормализује свој живот после развода. Спрема се да сними филм о песникињи Десанки Максимовић. Очева смрт узбурка у њој осећања којих није била свесна. Бива позвана на 15. годишњицу матуре у родном граду, а њена најбоља пријатељица венчава се на Ади Бојани. Пошто се веже за Вука, њен живот постаје емоционално-сексуални ролеркостер. После венчања пријатељице, док лежи гола на песку, Петра пролази кроз неку врсту катарзе. Ослобађа се бола и лептир који је прати, одлази. Савест јој је ослобођена, спремна је да рашири крила.

* Филм је премијерно приказан на ФЕСТ-у 2021. Главна глумица Михаела Стаменковић награђена је признањем “Мира Ступица” на фестивалу у Сопоту, освојила је награду за најбољу женску улогу на фестивалу женског филма Cinema d’iDEA у Риму, а редитељка Наталија Аврамовић и косценаристкиња филма Љубинка Стојановић овенчане су Трећом наградом за сценарио на Фестивалу филмског сценарија у Врњачкој Бањи, као и признањима новинарског жирија и критике.

 

Loading...