Koncert Kamernog dua Miona Barbul – Vladimir Stanišić

04.04.2022., 19:00

Klarinetista Vladimir Stanišić i pijanistkinja Miona Barbul redovno nastupaju zajedno duži niz godina. Ovom prilikom će se predstaviti delima Rote, Burgmilera, Sen-Sansa, Popovića i Manganija.

Program:
Nino Rota
Sonata za klarinet i klavir u De–duru
Allegretto scorrevole
Andante
Allegro scorrevole

Norbert Burgmiler
Duo za klarinet i klavir, op. 15

Kamij Sen-Sans
Sonata za klarinet i klavir, op. 167 (izbor)
I Allegretto
II Allegro animato

Ognjen Popović
Banat Dance

Mikele Mangani
Pagina d’Album

Biografije:
Vladimir Stanišić (1997) je muzičko obrazovanje započeo u klasi Nikole Grujevskog u MŠ Jovan Bandur u Pančevu, a nastavio kod Kiš Šamua u čijoj klasi je i završio osnovno i srednje muzičko obrazovanje. Završio je osnovne studije na FMU u klasi Ognjena Popovića u čijoj klasi je 2021. godine upisao i master studije.Postigao je značajne rezultate na takmičenjima, od kojih se posebno izdvajaju prve nagrade na međunarodnim takmičenjima u Požarevcu (2014), Davorin Jenko (Beograd, 2015, 2017), kao i Lauerat u Skoplju (2017). Dobitnik je stipendije Ministarstva prosvete, kao i nagrade grada Pančeva kao jedan od najboljih studenata toga grada. Član je kamernih ansambala i Beogradskih simfoničara sa kojima redovno nastupa. Imao je priliku da nastupa i na pančevačkom festivalu Classic Fest. Nastupao je u orkestru Beogradske filharmonije, a 2019. godine je postao i polaznik projekta Filhademija. Usavršavao se kod istaknutijih klarinetista među kojima su Ognjen Popović, Andži Maevski (solo klarinetista Norveške opere i baleta), kao i Veljko Klenkovski. Nastupao je širom Srbije, kao i u inostranstvu (Nemačka, Slovenija, Crna Gora, Italija, Makedonija, Slovačka, Bosna i Hercegovina). Godine 2017. je izabran da predstavlja FMU i klasu klarineta na međunarodnom festivalu Danube u Nemačkoj. Kao kamerni muzičar je sarađivao sa solistima kao što su Ognjen Popović, Veljko Klenkovski, Nenad Vasić, Nenad Janković, Bojan Pešić i Mihailo Samoran. Redovno nastupa sa pijanistkinjom Mionom Barbul. Radio je kao profesor klarineta u Muzičkoj školi u Pančevu, a od 2021. godine predaje u MŠ Vatroslav Lisinski u Beogradu.

Miona Barbul (1989, Pančevo) je završila OMŠ Jovan Bandur u klasi Ivana Dinića u rodnom gradu a  srednju muzičku školu kod Gabriele Dinić u istoj školi. Studije klavira započela je 2008. godine na Fakultetu umetnosti u Nišu, u klasi Zorana Jančića, a od 2009. godine nastavlja studije na FMU u Beogradu, u klasi Nataše Mitrović, u čijoj klasi je diplomira i završila master studije sa ocenom 10. Završila je specijalističke studije, sa ocenom 10, na Katedri za kamernu muziku u klasi Tee Dimitrijević. Osvajala je nagrade na mnogim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu. Usavršavala se na kursevima Jurija Kota, profesora na Nacionalnoj muzičkoj akademiji u Kijevu, kao i kod mnogih drugih pedagoga. Dobitnik je stipendije Ministarstva prosvete, kao i nagrade grada Pančeva kao jedan od najboljih studenata toga grada. Kao solista i kamerni izvođač nastupala je širom Srbije i u inostranstvu i učestvovala na mnogim festivalima poput Boljšoj festivala (Mokra Gora, 2014–2016). Nastupala je kao saradnik Simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije (svirajući čelestu). Pedagoškim radom je počela da se bavi 2010. godine u MŠ Josif Marinković u Vršcu, nakon čega je radila kao profesor klavira i klavirski saradnik u Baletskoj školi Dimitrije Parlić u Pančevu. Od 2019. godine ostvaruje se kao klavirski saradnik u MŠ Jovan Bandur u Pančevu.

 

 

 

Loading...