Koncert pijanistkinje Ane Stefanović

18.04.2022., 19:00

Na koncertu pijanistkinje Ane Stefanović će nastupiti i gosti: vokal Dejan Janošević, i učenici i učenice Ane Stefanović – Ema Milošič, Nina Milošič, Miša Lamikin, Magdalena Turudić i Mila Veljković.

Program:
Edvard Grig
Nokturno, op. 54/4
Arieta, op. 12/1
Elegija, op. 38/6

Klod Debisi
Arabeska br. 1

Sergej Rahmanjinov
Prelid br. 1 u cis–molu, op. 3/2
Muzički momenat br. 5, op. 16

Frederik Šopen
Etida u ce-molu, op. 25/12

Biografija:
Ana Stefanović (Beograd, 1994) klavir uči da svira od svoje pete godine, kod svoje majke Diane Jovanović. Završila je MŠ Josip Slavenski (klavirski i teoretski odsek). Diplomirala je na FMU u Beogradu u klasi Dejana Sinadinovića. Nakon master studija je upisala specijalističke studije na Katedri za kamernu muziku u klasi Dejana Subotića.
Osvojila je brojne nagrade od kojih se ističu prva nagrada na Republičkom takmičenju u Beogradu (2007), laureat Međunarodnog takmičenja 21st Century Art u Kijevu (2007), laureat VIII međunarodnog EMCY takmičenja Memory of Vladimir Horovitz-debut u Kijevu (2008) i laureat Festivala slovenske muzike u Beogradu (u sastavu kamernog dua JeliAna, 2017).
Nastupala je u Atrijumu Narodnog muzeja, Galeriji Progres, Diplomatskom klubu, Svečanoj sali Skupštine grada Beograda, Galeriji SANU, Paviljonu Cvijeta Zuzorić, Sali Beogradske filharmonije, Galeriji Artget, SKC-u, Sali Ruskog doma, i u Velikoj sali i Muzičkoj galeriji Kolarčeve zadužbine. Sa zapaženim uspehom nastupala u dvoranama Beča, Bukurešta, Pariza, Kijeva kao i u brojnim gradovima širom Srbije i Crne Gore.
Učestvovala je u TV i radio emisijama RTS-a. Recenzije njenih nastupa i intervjui objavljeni su u listovima Borba, Blic, Večernje novosti, Politika, Beorama i časopisu Ana.
Učestvovala je na 5. pedagoškom forumu na FMU u Beogradu, u reviji koncerata povodom obeležavanja 250 godina od rođenja Mocarta u KCB, i u Međunarodnoj pijanističkoj nedelji.
Osim klavira, godinama se bavi pevanjem i komponovanjem, i osim kao pijanistkinja, nastupa kao kantautor.

 

Loading...