14. ŠPANSKI METAR / 28.5.2022. / 18.00

28.05.2022., 18:00

14. ŠPANSKI METAR

Subota, 28. maj

18.00 ŠTA SMO URADILI POGREŠNO?
Drama
Španija, 2021, 79’
Režija: Lilijana Tores
Uloge: Lilijana Tores, Ćulio Abonho, Ektor Karbaljo, Melanija Krus, Horhe Roldan, Isabelja Tabarini, Adrijan Rios, Luis Velaskes, Marisol Paredes
Lili se nalazi u stabilnoj vezi koja traje nekoliko godina. Iako deluje da između nje i njenog partnera sve funkcioniše kako treba, ona se ipak oseća nesrećno u svom svakodnevnom životu. Lilijana se priseća njihove prošlosti i pita se: šta smo uradili pogrešno?
Nagrade: priznanje Mestre Mateo za najbolju fotografiju; Nominacija na Evropskom filmskom festivalu u Sevilji za najbolji film

20.00 SENTIMENTALNO
Španija, 2020, 78’
Komedija
Režija: Sesk Gaj
Uloge: Havijer Kamara, Belen Kuesta, Griselda Sisilijani, Alberto San Huan
Hulio i Ana su zajedno više od petnaest godina. Oni su par koji se više ni ne gleda niti dodiruje, a čija je svakodnevna prepirka postala suština njihovog odnosa. Jedne noći je Ana pozvala u goste Salvu i Lauru, komšije sa sprata iznad njihovog, mlađi par, drag i prijateljski nastrojen, čija je buka postala smetnja Huliju i Ani… ili možda podsticaj? Komšije sa sprata iznad će im izneti jedan neobičan i iznenađujući predlog koji će veče pretvoriti u katarzično iskustvo za sve četvoro.
Nagrade: Goja za najbolju sporednu ulogu (Alberto San Huan), Gaudi za najbolju sporednu ulogu (Alberto San Huan), Forke za najbolju mušku ulogu (Havijer Kamara)

 

 

Loading...