BELDOCS 2022. / 12.05.2022. /

12.05.2022., 17:00

17.00 ПАЖЊА, ПУТНИЦИ
Словачка, 2021, 19′
Режија: Марек Моучка

Воз који се судара са самоубицом је незаустављив, као и овај свет. Делићи секунде одлучују о чему ćе машиновође после сањати и како ćе то утицати на њихову психу. Филм говори о суочавању са трагичним догађајем кроз крупни портрет мушкараца из возне кабине и њихове беспомоćности коју доживљавају када коче и затворе очи при брзини од 100 километара на сат.
После пројекције разговор са редитељем.

 

ВОЈНИК АХМЕТ
Аустрија, 2021, 76′
Режија: Jannis Lentz

Ахмет „Ронин“ Симсек је млади боксерски шампион у Аустрији из турске породице. Међутим, његове бриге су далеко веће од простора ринга. Као војни болничар, он се ригорозно обучава да служи својој земљи, али свет позоришта је оно што је недавно обузело његова интересовања. Да ли је заиста могуће приступити овом методичном и јединственом човеку за чији се идентитет чини да је увек у изградњи?

19.00 НОЋ ПОТПУНОГ НЕЗНАЊА
Француска, Индија, 2021, 96′
Режија: Payal Kapadia

Студенткиња у Индији пише писма свом одсутном и отуђеном момку. Кроз ова писма добијамо увид у драстичне промене које се дешавају око ње. Спајањем стварности са фикцијом, сновима, сећањима, фантазијама и стрепњама, отвара нам се ова безоблична приповест.

21.00 TRIPLEX CONFINIUM
Румунија, 2021, 23′
Режија: Maria Bălănean

Апсурдност граница, виђена очима старца који живи у општини Стара Беба, где Румунија додирује и Мађарску и Србију. Једном годишње, када се отвори тројна граница, људи се подсећају колико могу бити отуђујући прописи које намеће Европска унија.

ЛАФ ХОРСТ
Немачка, 2020, 44′
Режија: Mo Rhozyel, Christoph Philipp Gehl

Филм приказује свакодневни живот Хорста, становника стамбене четврти која се распада запостављена у време економског раста и напретка. На прелеп начин филм показује шта значи бити усамљен, али у исто време како бити скроман и захвалан за све. Хорст нам свима показује како чак и у тешким временима друштвене изолације могу постојати нада и понизност.
После пројекције разговор са екипом филма.

Loading...