BELDOCS 2022. / 17.5.2022. / 17.00

17.05.2022., 17:00

17.00 ПОСЛЕДЊИ АУСТРИЈАНЦИ
Аустрија, Украјина, 2020, 85′
Режија: Lukas Pitscheider

Königsfeld, село усред украјинских Карпата, дом је аустријске мањине. Већина чланова заједнице емигрирала је на запад 1990-их. Док се чини да је миграција једини начин преживљавања за неке чланове заједнице, други налазе нову наду доводећи туризам у долину. Филм прати четворо ликова у периоду од три године.

19.00 СВАКА НЕДЕЉА
Кипар, 2021, 24′
Режија: Keti Papadema

Свака недеља прати групу радница са Филипина запослених на Кипру које се припремају за избор за мис који организује њихова локална заједница. Оне се окупљају једном недељно и дискутују о свом положају мигранткиње у кипарском друштву, потврђујући тако своју индивидуалност. У исто време појављује се серијски убица који у овом случају без преседана напада раднице из иностранства и њихове кћерке.

ПОЗНИ АВГУСТ
Италија, 2021, 47′
Режија : Federico Cammarata, Filippo Foscarini

Сицилија, 2020. У селу заборављеном и од бога, изненадна промена времена коначно означава крај загушљивог лета. Гомила коња стоји прекривена сенкама. Град гори. На прагу руиниране куће, усамљени млади пастир чује вест о новорођеној ћерки. Крајем августа рони у пејзаже израњаваног острва.
После пројекције разговор са редитељима.

21.00 ХИЉАДУ ПЛАМЕНОВА
Француска, Швајцарска, Холандија, Палестина, 2021, 90′
Режија: Saeed Taji Farouky

Брачни пар Хтве Тин и Теин Шве голим рукама црпу нафту из јаме коју су сами избушили на земљишту поред своје куће. Они изнад свега желе да виде успех свог најмлађег сина, да би прекинули круг сиромаштва. Много је ових „занатских“ нафтних поља разасутих око Мјанмара, где су људи заменили узгој усева за продају нафте коју ручно пумпају из земље.

Loading...