Koncert klavirskog dua Ana Vasić i Milica Predolac

30.05.2022., 19:00

Program:
Maks Rihter
Mercy Duet

Milica Predolac
Varvara

Jerun van Ven
Minimal Prelude br. 27 u ce–molu
Minimal Prelude br. 37 u a–molu (Goodbye Nokia)

Milica Predolac
Voz

Arvo Pert
Parri intervallo

Filip Glas
Stoker Duet

Moris Ravel
Moja majka guska, svita za klavir četvororučno, M. 60
Pavana uspavane lepotice

Toma Palčić
Mala ružna devojčica, carica pagoda
Razgovor lepotice i zveri

Vilinski vrt

Biografije:
Ana Vasić (Zvornik, 1989) je stekla osnovno muzičko obrazovanje u OMŠ Petar Konjović u Beogradu, u klasi Aleksandre Bajler. Završila je SMŠ Josip Slavenski (klavirski odsek i odsek za muzičku teoriju i ranu muziku, instrument renesansna harfa). Osnovne i master akademske studije klavira je završila na FMU u klasi Tijane Humo. Bila je stipendista Fonda za mlade talente Republike Srbije za stipendiranje najboljih studenata završnih godina osnovnih akademskih studija, kao i za najbolje studente master studija. U toku školovanja se usavršavala kod istaknutih pijanista i profesora, a izdvaja se učestvovanje na Internacionalnom pijanističkom festivalu u Obidosu (Portugalija). Nastupala je na brojnim koncertima kao solista i u kamernim sastavima, od čega posebno izdvaja nastupe u Kolarčevoj zadužbini, SKC-u, Dvorani Beogradske filharmonije, kao i na festivalima Piano Siti u Novom Sadu i KoMa festival mladih autora u Beogradu. Od 2015. godine, često sarađuje sa Beogradskom filharmonijom, kao honorarni muzičar, a angažovana je i u pozorišnoj predstavi Pu spas za sve nas Jelene Puzić, sa kojom je nastupala širom zemlje i inostranstvu.
Kao članica klavirskog dua, snimila je dela koja su izdata na kompak disku Klavirsko nebo koji je kompilacija nove klavirske muzike kompozitora iz Srbije, u izdanju izdavačke kuće Pop Depresija. Komponovala je muziku za kratki animirani film U plavom ključu Jelene Bešir, sa kojom i dalje sarađuje. Od 2012. godine radi kao nastavnik klavira u OMŠ Petar Konjović.

Milica Predolac (Trstenik, 1989) srednjoškolsko obrazovanje je započela u MŠ Stevan Mokranjac u Kraljevu, da bi nastavila u MŠ Mokranjac u Beogradu u klasi Milice Bisenić. Završila je master studije u klasi Nenada Radića. Godine 2019. je upisala postdimplomske studije kamerne muzike u klasi Bruna Kanina na fakultetu Scuola di Musica di Fiesole u Firenci.
Nastupala je širom zemlje kao solista i član kamernih sastava, a posebno izdvaja nastupe u Kolarčevoj zadužbini, Artgetu, SKC-u, DKC-u, kao i na Festivalu A i Piano Siti u Novom Sadu, kao i nastupe u okviru sastava Bliss. Dugogodišnji predani rad pomenutog ansambla je rezultirao prvim festivalom kamerne muziku u Nišu a nastavio se sa sedištem u Gornjem Milanovcu. Snimila je i izvodila svoja autorska dela za klavir za izdavačky kućy Pop/Depresija u sklopu kompilacija pod nazivom Klavirsko nebo.

Loading...