Концерт клавирског дуа Ана Васић и Милица Предолац

30.05.2022., 19:00

Програм:
Mакс Рихтер
Mercy Duet

Милица Предолац
Варвара

Јерун ван Вен
Minimal Prelude бр. 27 у це–молу
Minimal Prelude бр. 37 у а–молу (Goodbye Nokia)

Милица Предолац
Воз

Арво Перт
Parri intervallo

Филип Глас
Stoker Duet

Морис Равел
Моја мајка гуска, свита за клавир четвороручно, М. 60
Павана успаване лепотице

Тома Палчић
Мала ружна девојчица, царица пагода
Разговор лепотице и звери

Вилински врт

Биографије:
Aна Васић (Зворник, 1989) је стекла основно музичко образовање у ОМШ Петар Коњовић у Београду, у класи Александре Бајлер. Завршила је СМШ Јосип Славенски (клавирски одсек и одсек за музичку теорију и рану музику, инструмент ренесансна харфа). Основне и мастер академске студије клавира је завршила на ФМУ у класи Тијане Хумо. Била је стипендиста Фонда за младе таленте Републике Србије за стипендирање најбољих студената завршних година основних академских студија, као и за најбоље студенте мастер студија. У току школовања се усавршавала код истакнутих пијаниста и професора, а издваја се учествовање на Интернационалном пијанистичком фестивалу у Обидосу (Португалија). Наступала је на бројним концертима као солиста и у камерним саставима, од чега посебно издваја наступе у Коларчевој задужбини, СКЦ-у, Дворани Београдске филхармоније, као и на фестивалима Пиано Сити у Новом Саду и КоМа фестивал младих аутора у Београду. Од 2015. године, често сарађује са Београдском филхармонијом, као хонорарни музичар, a ангажована је и у позоришној представи Пу спас за све нас Јелене Пузић, са којом је наступала широм земље и иностранству.
Као чланица клавирског дуа, снимила је дела која су издата на компак диску Клавирско небо који је компилација нове клавирске музике композитора из Србије, у издању издавачке куће Поп Депресија. Компоновала је музику за кратки анимирани филм У плавом кључу Јелене Бешир, са којом и даље сарађује. Oд 2012. године ради као наставник клавира у ОМШ Петар Коњовић.

Милица Предолац (Трстеник, 1989) средњошколско образовање је започела у МШ Стеван Мокрањац у Краљеву, да би наставила у МШ Мокрањац у Београду у класи Милице Бисенић. Завршила је мастер студије у класи Ненада Радића. Године 2019. је уписала постдимпломске студије камерне музике у класи Бруна Канина на факултету Scuola di Musica di Fiesole у Фиренци.
Наступала је широм земље као солиста и члан камерних састава, а посебно издваја наступе у Коларчевој задужбини, Артгету, СКЦ-у, ДКЦ-у, као и на Фестивалу А и Пиано Сити у Новом Саду, као и наступе у оквиру састава Bliss. Дугогодишњи предани рад поменутог ансамбла је резултирао првим фестивалом камерне музику у Нишу a наставио се са седиштем у Горњем Милановцу. Снимила је и изводила своја ауторска дела за клавир зa издавачкy кућy Поп/Депресија у склопу компилација под називом Клавирско небо.

Loading...