ЕкоКултура: серијал „IG LIVE“ разговора

30.06.2022., 12:00

ЕкоКултура: серијал „IG LIVE“ разговора

Епизода број 2: Екологија и књижевност, 30.06. у 12.00 на Инстаграм профилима Културног центра Београд и Ф.фм Платформа

Нови формат настао у сарадњи Културног центра Београда и Ф.фм платформе, фокусира се на еколошко-уметничке праксе у циљу постизања континуитета у разговору о бројним еколошким проблемима.
У првој епизоди тема је била Биофилни дизајн у архитектури, где смо причали о новим тенденцијама у свету архитектуре и грађевинарства, а који су у складу са одрживим развојем и еколошким принципима. Друга епизода ЕкоКултура серијала посвећена је Књижевној екологији (engl. literary ecology), дисциплини која се бави начинима на које се у књижевности и књижевним делима рефлектују односи човека и животне средине у којој живи. Својим пореклом и развојем паралелним са рођењем модерне еколошке политике, књижевна екологија је постала производ историјског и теоријског модела који укључује и растућу плиму еколошке свести у 21. веку.

Гошћа која ће говорити о овој теми, и притом нам предложити неке еко-књиге за читање, је Зорана Карапанџин, водитељка популарног YouTube канала књижаре Макарт – Макарт Booktube на ком можете погледати разноврсни садржај – од препорука, преко критика, до разговора са бројним књижевним ауторкама и ауторима.

Ауторка и водитељка ЕкоКултура разговора је Дуња Јовановић, специјалисткиња за комуникације, директорка Ф.фм платформе и ауторка и водитељка једног од најпопуларнијих домаћих подкаста – Ф.фм подцаст.

Реализација програмске целине „ЕкоКултура – еколошко-уметничке праксе“ у оквиру тематксог сегмента простори заједништва који је КЦБ покренуо 2021. године (са идејом о промишљању могућости колективног деловања данас и преиспитивања сопствене улоге институције у друштву).

Loading...