Koncert pijanistkinje Dine Hadžiomerović

06.06.2022., 20:30

Dina Hadžiomerović je doktorirala na odseku za klavir na FMU prošle godine, na temi Stilski i pijanistički aspekti odabranih dela Balakirjeva, Čajkovskog, Skrjabina i Rahmanjinova, u klasi Maje Rajković. Na koncertu će se predstaviti delima Rahmanjinova, a zajedno sa njom će nastupiti njeni učenici, pijanisti Marija Dojković i Ilija Banda Ilić.

Program:
Sergej Rahmanjinov
Šest muzičkih momenata op. 16
Andantino u be–molu
Allegretto u es–molu
Andante cantabile u ha–molu
Presto u e–molu
Adagio sostenuto u Des–duru
Maestoso u Ce–duru

Prelid u gis–molu, op 32/12
Marija Dojković, klavir

Svita u de–molu (izbor)
II Lento
Marija Dojković, klavir

Valcer za 6 ruku
Dina Hadžiomerović, Marija Dojković i Ilija Banda Ilić

Biografija:
Dina Hadžiomerović (Beograd, 1981) je završila Osnovnu i SMŠ Kosta Manojlovići u klasi Biljane Popović i Željke Simanović. Diplomirala je 2003. godine na FMU u klasi Ninoslava Živkovića, a zatim je upisala magistarske studije u klasi Nevene Popović. U toku studija bila je angažovana kao demonstrator i stručni saradni na Katedri za klavir FMU. Magistrirala je u klasi Ninoslava Živkovića, a 2021. je doktorirala na odseku za klavir na FMU, na temi Stilski i pijanistički aspekti odabranih dela Balakirjeva, Čajkovskog, Skrjabina i Rahmanjinova, u klasi Maje Rajković.
Kao solista i u kamernim ansamblima, nastupala je u svim eminentnim salama u Beogradu, Novom Sadu, kao širom Srbije. Održala  je niz resitala u Francuskoj, Češkoj, Italiji i Crnoj Gori.
Usvršavala se na domaćim i internacionalnim kursevima. Kao solistkinja je osvojila brojne nagrade na prestižnim, domaćim i međunarodnim takmičenjima u Srbiji, Francuskoj, Italiji i Češkoj.
Ostvarila je zapažene rezultate i na polju kamerne muzike sa violistom Nemanjom Marjanovićem i violinistkinjom Marijom Misitom. U klavirskom duu sa Sarom Vujadinović je nastupala nekoliko godina. Održale su brojne koncerte a izdvaja se resital na World piano conference u Novom Sadu.
Od 2002. godine je zaposlena u MŠ Kosta Manojlović. Njeni učenici su položili prijemne ispite na visoko školskim muzičkim ustanovama u zemlji i inostranstvu, i osvojili su preko 100 nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Dina Hadžiomerović je više puta je nagrađivana za svoj pedagoški rad.
Autorka je projekta koji je obuhvatao aranžiranje i premijerno izvođenje kompozicije za 16 ruku, na dva klavira, koju je izvela zajedno sa odabranim učenicima i studentima na KNU.

 

Loading...