Концерт пијанисткиње Дине Хаџиомеровић

06.06.2022., 20:30

Дина Хаџиомеровић је докторирала на одсеку за клавир на ФМУ прошле године, на теми Стилски и пијанистички аспекти одабраних дела Балакирјева, Чајковског, Скрјабина и Рахмањинова, у класи Маје Рајковић. На концерту ће се представити делима Рахмањинова, а заједно са њом ће наступити њени ученици, пијанисти Марија Дојковић и Илија Банда Илић.

Програм:
Сергеј Рахмањинов
Шест музичких момената оп. 16
Andantino у бе–молу
Allegretto у ес–молу
Andante cantabile у ха–молу
Presto у е–молу
Adagio sostenuto у Дес–дуру
Maestoso у Це–дуру

Прелид у гис–молу, оп 32/12
Марија Дојковић, клавир

Свита у де–молу (избор)
II Lento
Марија Дојковић, клавир

Валцер за 6 руку
Дина Хаџиомеровић, Марија Дојковић и Илија Банда Илић

Биографија:
Дина Хаџиомеровић (Београд, 1981) је завршила Основну и СМШ Коста Манојловићи у класи Биљане Поповић и Жељке Симановић. Дипломирала је 2003. године на ФМУ у класи Нинослава Живковића, а затим је уписала магистарске студије у класи Невене Поповић. У току студија била је ангажована као демонстратор и стручни сарадни на Катедри за клавир ФМУ. Магистрирала je у класи Нинослава Живковића, а 2021. је докторирала на одсеку за клавир на ФМУ, на теми Стилски и пијанистички аспекти одабраних дела Балакирјева, Чајковског, Скрјабина и Рахмањинова, у класи Маје Рајковић.
Као солиста и у камерним ансамблима, наступала је у свим еминентним салама у Београду, Новом Саду, као широм Србије. Одржала  је низ реситала у Француској, Чешкој, Италији и Црној Гори.
Усвршавала се на домаћим и интернационалним курсевима. Као солисткиња је освојила бројне награде на престижним, домаћим и међународним такмичењима у Србији, Француској, Италији и Чешкој.
Остварила је запажене резултате и на пољу камерне музике са виолистом Немањом Марјановићем и виолинисткињом Маријом Миситом. У клавирском дуу са Саром Вујадиновић је наступала неколико година. Одржале су бројне концерте а издваја се реситал на World piano conference у Новом Саду.
Од 2002. године је запослена у МШ Коста Манојловић. Њени ученици су положили пријемне испите на високо школским музичким установама у земљи и иностранству, и освојили су преко 100 награда на домаћим и међународним такмичењима. Дина Хаџиомеровић је више пута је награђивана за свој педагошки рад.
Ауторка је пројекта који је обухватао аранжирање и премијерно извођење композиције за 16 руку, на два клавира, коју је извела заједно са одабраним ученицима и студентима на КНУ.

 

Loading...