„Вртлог“ – концерт и промоција аудио издања

13.06.2022., 19:00

Пијанисткиња Неда Хофман-Сретеновић снимила је савремена дела домаћих и страних аутора за клавир и електронику. Компак диск Вртлог је издао Ансамбл за нову музику Градилиште. На промоцији ће говорити Ивана Миладиновић Прица, Светлана Савић, Драшко Аџић, Владимир Кораћ и Неда Хофман-Сретеновић.

Програм:
Светлана Савић
Три јесење ноћи

Владимир Кораћ
Pleiades

Драшко Аџић
Баба Пуста

Биографија:
Неда Хофман-Сретеновић је студирала клавир у класи Арба Валдме на Факултету музичке уметности у Београду, где је дипломирала 1999. године, и на Високој школи за музику у Келну, где је завршила студије 2002. године, као стипендиста ДААД (Deutscher Akademischer Austausch Dienst). Магистарске студије је завршила 2004. Године на Академији уметности у Новом Саду, у класи Рите Кинке. Године 2015. је докторирала камерну музику у класи Зорице Ћетковић на ФМУ у Београду, на тему ,Проблеми интерпретације и техничке реализације електроакустичких дела.
Бави се извођењем савремене музике. Редовно наступа на Међународној трибини композитора, где изводи соло и камерна дела домаћих и страних аутора. Године 2011. је основала Ансамбл за нову музику Градилиште, са којим је одржала бројне концерате у земљи и иностранству (Литванија, Црна Гора, Хрватска, Израел). Учествовала је и на фестивалу Композитори у првом лицу (Београд, 2004), као и на фестивалима КОМА и Lasciar vibrare.
Као солиста и камерни музичар (најчешће у дуу са виолончелистом Срђаном Сретеновићем) наступала је у Немачкој, Француској, Италији, Грчкој, Литванији, Македонији, Јужноафричкој Републици, Намибији и Боцвани.
Наступала је са Камерним оркестром Гудачи св. Ђорђа, Београдским гудачким оркестром Душан Сковран, са хором Colegium Musicum и Даринком Матић Маровић. Снимала је са Симфонијским оркестром Радио Београда, као и за ЦД продукцију Музичког информативног центра, продукцију Ансамбла за нову музику Градилиште, и за Музиколошко друштво Србије. Запослена је као виши уметнички сарадник на Катедри за гудачке инструменте ФМУ у Београду.

Аутор фотографије: Небојша Печеновић

Loading...