Најава међународног џез фестивала NIŠVILLЕ 2022 у Београду

29.07.2022., 12:00

У петак, 29. јула NIŠVILLЕ ће традиционално у сарадњи са Културним центром Београда представити свој програм у Београду и одржати прес конференцију у Галерији Артгет од 12 сати. Након тога, од 12.30, биће одржан бесплатан NIŠVILLЕ промо концерт Милана Петровића и његовог квартета на платоу поред фонтане на Тргу Републике.

Предстојећи NIŠVILLЕ џез фестивал одржаће се од 5. до 14. августа 2022. године. Главни фестивалски програм одржава се од четвртка до недеље, од 11. до 14. августа 2022. године на Платоу нишке Тврђаве. Током 10 дана трајања фестивала биће изведено 250 програма на 15 сцена на којима ће наступити око 850 извођача!

На београдској прес конференцији, о детаљима програма и свему што су организатори припремили за овај август говориће:
Иван Благојевић, директор NIŠVILLЕ џез фестивала
Бети Ђорђевић, добитница награде за животно дело NIŠVILLЕ фестивала
Иван Михаиловић, глумац – NIŠVILLЕ театарски фестивал

У међувремену можете пронаћи информације о програму и извођачима на сајту Фестивала.
Улазнице се могу купити на свим продајним местима у мрежи Тicket Vision у Србији и иностранству, као и путем онлајн продаје


Милан Петровић, познати београдски композитор и клавијатуриста, наступао je широм света како самостално, тако и са Milan Petrović Quartet-ом, који са њим чине Лехел Нађ, Богдан Зђелар и Роберт Гостинчар. Kвартет је основан 2011. године, а досадашњи успеси овог састава су 6 издања, турнеје у Кини, Аустрији, Румунији и редовни концерти широм региона.

Loading...