Концерт пијанисте Александра Ђермановића

26.09.2022., 20:00

Александар Ђермановић је пијаниста који тренутно држи позицију доцента на Академији уметности и позицију генералног менаџера на интернационалном пијанистичком такмичењу Меморијал Исидор Бајић. Београдској публици ће се представити делима Баха, Бетовена, Чајковског и Листа.

Програм:
Алесандро Марчело / Јохан Себастијан Бах
Адађо у де–молу

Лудвиг ван Бетовен
Соната за клавир бр. 31 у Ас–дуру, оп. 110
Moderato cantabile molto espressivo
Allegro molto
Adagio ma non troppo
Fuga – Allegro ma non troppo

Петар Иљич Чајковски / Сергеј Рахмањинов
Успаванка

Франц Лист
Балада бр. 2 у ха–молу, S. 171

Биографија:
Александар Ђермановић је пијаниста који тренутно држи позицију доцента на Академији уметности и позицију генералног менаџера на интернационалном пијанистичком такмичењу Меморијал Исидор Бајић. Завршио је специјалистичке студије у Салзбургу на Моцартеуму у класи Жака Рувиеа као и мастер студије и престижне студије Артист дипломе на Краљевском музичком колеџу у Лондону у класи Ијана Џонса и Дмитрија Алексејева. Током школовања је био добитник пуне RCM стипендије, пуне ABRSM стипендије, као и подршке Lee Abbey награде и Henry Wood фонда. Након студија је био запослен као асистент (Junior Fellow) на Краљевском колеџу након што му је додељена Антони Салтмарш асистентура за клавирску сарадњу за годину 2015/16. Био је изабран за Парк Лејн уметника за 2016/17. годину са виолинисткињом Јунсли Парк. У Србији је завршио основне и мастер студије у класи Дориана Лељака на Академији уметности у Новом Саду где је тренутнo студент докторских студија. Завршио је Основну и СМШ Исидор Бајић у класи Татјане Вукмановић.
Наступао је у реномираним салама, као што су Рахмањинов сала у Москви, затим Ројал Алберт хол, Вигмор хол, Стенвеј сала, St. Martin’-in-the-Fields, Кадоган кол и Француски институт (Концерт је снимао Радио BBC3) у Лондону, као и у истакнутим салама Скандерборгу и Виборгу у Данској, као и у Београду.
Наступао је са оркестрима као што су Симфонијски оркестар Ројал Танбриџ Велса, Симфонијски оркестар омладинских музичара, Симфонијски оркестар Рочестера, Локриан ансамблом, Војвођанским симфонијским оркестром, Симфонијским оркестром Академије уметности као и Камератом aкадемиком.

Аутор фотографије: Срђан Pabllo Дорошки

Loading...