59. Oktobarski salon – Beogradski bijenale 2022: PERFORMANS “Mesto zločina“

22.10.2022., 20:00

Vokalno-kustoski sindrom) je kustosko-performativni duo koji čine istoričari umetnosti Senka Latinović i Vladimir Bjeličić. U svom radu se osvrću na mahinacije i incidente u okviru dominantnih kulturnih politika, najpre u lokalnoj zajednici.

Kulturni centar Beograda, Knez Mihailova 6, kancelarije
Subota, 22. oktobar u 20.00
VOKALNO-KUSTOSKI SINDROM (Senka Latinović, Vladimir Bjeličić)
Mesto zločina, 2022,
zločin / istraga / kultura / paranormalni fenomeni
performans, 60 minuta

Broj posetilaca je ograničen. Prijavljivanje na imejl adresu olga.masic@kcb.org.rs
Okupljanje ispred službenog ulaza u KCB

U cilju pojačane transparentnosti i borbe protiv korupcije u kulturi, kao i mnogobrojnih prijava građana o neobjašnjivim događajima kojima su svedočili, inspektori Senka L. i Vladimir B. dobili su zadatak da ispitaju rad institucije sumnjivog kodnog imena KCB, kojoj je ove godine poverena organizacija manifestacije od izuzetnog značaja za grad Beograd – 59. Oktobarski salon, manjem delu publike poznatu i pod nazivom Beogradsko bijenale.

Kao iskusni istražitelji iz odeljenja za Zločine u kulturi, inspektori će uz pomoć tradicionalnih i savremenih forenzičkih metoda utvrditi vrstu i stepen počinjenih zločina, a počinioce u najkraćem roku izvesti pred lice pravde.
Inspektori:
„U prošlosti smo se hvatali u koštac sa nekim od najzahtevnijih i, zašto da ne kažemo, najbizarnijih slučajeva poput Jugoskandik banke, Pojave Gospe u Međugorju i rušenja u Savamali, što garantuje da ćemo pođednako ozbiljno pristupiti istrazi i u ovom slučaju. Naša prepostavka je da je svako kriv dok se suprotno ne dokaže, zato pođimo da zajedno pogledamo šta će to KCB i njegovi zaposleni pokušati da zataškaju od nas.“

Biografija:
VKS (Vokalno-kustoski sindrom) je kustosko-performativni duo koji čine istoričari umetnosti Senka Latinović i Vladimir Bjeličić. U svom radu se osvrću na mahinacije i incidente u okviru dominantnih kulturnih politika, najpre u lokalnoj zajednici.  Koristeći se humorom, groteskom, imitacijom, manipulacijom, vođenjem i zavođenjem, VKS vas sprovodi kroz bespuća društvene stvarnosti, sve dok se ne zapitate: ko ovu dramu režira?

 

Loading...