59. Октобарски салон – Београдски бијенале 2022: ПЕРФОРМАНС “Meсто злочина“

22.10.2022., 20:00

Вокално-кустоски синдром) је кустоско-перформативни дуо који чине историчари уметности Сенка Латиновић и Владимир Бјеличић. У свом раду се осврћу на махинације и инциденте у оквиру доминантних културних политика, најпре у локалној заједници.

Културни центар Београда, Кнез Михаилова 6, канцеларије
Субота, 22. октобар у 20.00
ВОКАЛНО-КУСТОСКИ СИНДРОМ (Сенка Латиновић, Владимир Бјеличић)
Место злочина, 2022,
злочин / истрага / култура / паранормални феномени
перформанс, 60 минута

Број посетилаца је ограничен. Пријављивање на имејл адресу olga.masic@kcb.org.rs
Окупљање испред службеног улаза у КЦБ

У циљу појачане транспарентности и борбе против корупције у култури, као и многобројних пријава грађана о необјашњивим догађајима којима су сведочили, инспектори Сенка Л. и Владимир Б. добили су задатак да испитају рад институције сумњивог кодног имена КЦБ, којој је ове године поверена организација манифестације од изузетног значаја за град Београд – 59. Октобарски салон, мањем делу публике познату и под називом Београдско бијенале.

Као искусни истражитељи из одељења за Злочине у култури, инспектори ће уз помоћ традиционалних и савремених форензичких метода утврдити врсту и степен почињених злочина, а починиоце у најкраћем року извести пред лице правде.
Инспектори:
„У прошлости смо се хватали у коштац са неким од најзахтевнијих и, зашто да не кажемо, најбизарнијих случајева попут Југоскандик банке, Појаве Госпе у Међугорју и рушења у Савамали, што гарантује да ћемо пођеднако озбиљно приступити истрази и у овом случају. Наша препоставка је да је свако крив док се супротно не докаже, зато пођимо да заједно погледамо шта ће то КЦБ и његови запослени покушати да заташкају од нас.“

Биографија:
ВКС (Вокално-кустоски синдром) је кустоско-перформативни дуо који чине историчари уметности Сенка Латиновић и Владимир Бјеличић. У свом раду се осврћу на махинације и инциденте у оквиру доминантних културних политика, најпре у локалној заједници.  Користећи се хумором, гротеском, имитацијом, манипулацијом, вођењем и завођењем, ВКС вас спроводи кроз беспућа друштвене стварности, све док се не запитате: ко ову драму режира?

 

Loading...