Дуо Леокампи чине флаутисткиња Ана Николић и пијанисткиња Ружица Стаменковић. Оне ће извести композиције Баха, Шумана, Дебисија и Јевтића. 

Програм:
Клод Дебиси
Прелид за поподне једног фауна

Јохан Себастијан Бах
Соната за флауту и клавир у Ес–дуру, BVW 1031
Allegro
Siciliano
Allegro  

Роберт Шуман
Три романсе, оп. 94
Nicht schnell
Einfach, innig
Nicht schnell

Иван Јевтић
Соната за флауту и клавир
Introduzione –  Allegro giusto
Adagio – Attacca – Vivo

Биографије:
Ана Николић (Београд, 1998) је завршила мастер академске студије флауте и мастер академске студије камерне музике на Факултету музичке уметности у Београду. Студира и грчки језик на Филолошком факултету у Београду. Освојила је бројне награде на домађим и међународним такмичењима, а издвајају се лауреат Републичког такмичења и прве награде на Републичком такмичењу, Међународном такмичењу Даворин Јенко и Међународним сусретима флаутиста Тахир Куленовић. Наступала је на концертима широм земље и у иностранству (Хрватска, Словенија, Мађарска, Шпанија, Кина, Босна и Херцеговина), као солиста, и као члан камерних ансамбала са којима је такође освајала награде (лауреат Међународног такмичења УЉУС, Међународно такмичење Medici, такмичење ReConstruction, Републичко такмичење и Међународно такмичење Даворин Јенко). Похађала је мајсторске курсеве у земљи и иностранству код еминентних професора, као што су Пјер-Ив Арто, Џасмин Чои, Тревор Вај, Петер-Лукас Граф, Дитер Флури, Филип Алан-Дипре (барокна флаута), Гаспар Хојос, Дејан Гаврић и Винсент Лукас. Члан је Музичко оперско театарске организације МОТО, са којом у оквиру пројекта Креативне ЕвропеOpera: Past, Present, Perfect! – учествује у промовисању музике опере и театра. Стипендиста је Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Фонда за младе таленте Доситеја.

Ружица Стаменковић (Београд, 1999) је започела образовање у Паризу, да би по повратку у Србију уписала ОМШ Јосип Славенски. Током средње школе је, захваљујући Наталији Типсаревић развила љубав према камерном музицирању. У склопу размене ђака МШ Јосип Славенски и Музичке школе у Золингену наступила је у Немачкој у разним камерним саставима, изводећи дела домаћих композитора.
Освојила је бројне прве и друге награде на такмичењима, као солиста и као камерни извођач. Средњу школу је завршила у класи Гоаре Лазић. Завршила је основне академске студије на Одсеку за клавир на ФМУ у Београду у класи Ненада Радића. Тренутно је на мастер студијама за клавир, а упоредо је завршила мастер из камерне музике, код Дејана Суботића.
На факултету је похађала курс Пијаниста у опери код Милице Илић, где је стекла драгоцено знање о улози пијанисте у припреми оперског дела. Од тада сарађује са певачима на пријемним испитима, мајсторским радионицама и концертима, у земљи и иностранству. Наступа у оквиру циклуса изложби посвећених писцу Владану Десници где заједно са још четири извођача изводи музичка дела писца.

Loading...