Koncert flautiste Miloša Miketića, oboistkinje Nevene Majdevac i pijanistkinje Maše Babić

10.10.2022., 21:00

Članovi trija su se okupili u želji da nastupaju i prezentuju program domaćih autora za ovaj sastav, kao i kompozicije za obou i klavir, flautu i obou, flautu i klavir i flautu solo. Miloš Miketić i Maša Babić ovim koncertom obeležavaju 10 godina zajedničkog sviranja u različitim ansablima, situacijama i uslovima, a od ove godine sarađuju sa Nevenom Majdevac. Prvi nastup trija i program Satirova svirala je podržao Sokoj.

Program:
Dušan Radić
Improvizacija za flautu i klavir

Vera Milanković
Nokturno za flautu i klavir

Gradinom cveće cvetalo za flautu i klavir

Vladimir Tošić
Arkus za flautu i klavir

Petar Konjović
Satirova svirala za solo flautu

Dušan Radić
Male varijacije za flautu i obou

Ante Grgin
Mala priča za flautu i klavir

Isidora Žebeljan
Čudo u Šarganu za obou i klavir

Vladimir Tošić
Medial 2D za obou, flautu i klavir

Dušan Radić
Sonatina za flautu, obou i klavir

Biografije:
Flautista Miloš Miketić (Peć) je završio Osnovnu i SMŠ Dr. Vojislav Vučković u Beogradu, radeći sa profesorima Stanom Krstajić, Vladimirom Cvetkovićem, Ivanom Popović, i Nevenom Glišić pod čijim je mentorstvom i diplomirao. Osnovne i master studije je završio u klasi prof. Ljubiše Jovanovića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Zajedno sa Mašom Babić i Milicom Kovačević uspešno realizuje projekat Klasika u poseti, koji je jedan od deset pobednika Centrifuga konkursa (2017). Radi kao nastavnik flaute u OMŠ Vladimir Đorđević u Beogradu, i u saradnji sa mnogim izvođačima i grupama istražuje mogućnosti flaute u različitim muzičkim žanrovima.

Oboistkinja Nevena Majdevac (Beograd) je studirala u Italiji i Belgiji. Nakon studija je svirala u brojnim orkestrima, a sada radi na mestu druge oboe u Srpskom narodnom pozorištu. Još tokom studija je počela intenzivno da se bavi kamernom muzikom. Nastupala je u različitim ansamblima širom Srbije i u instranstvu.

Pijanistkinja Maša Babić (Zagreb) je odrasla u Beogradu. Studirala je klavir i kamernu muziku u Beogradu i Gracu. Radi kao klavirski saradnik u SMŠ Josip Slavenski i autor je serije koncerata Izvuci mene i Klasika u poseti sa ciljem promocije klasične muzike. Iza sebe ima brojne nastupe i nagrade na takmičenjima, a najviše voli da svira u kamernim ansamblima.

Loading...