Концерт флаутисте Милоша Микетића, обоисткиње Невене Мајдевац и пијанисткиње Маше Бабић

10.10.2022., 21:00

Чланови трија су се окупили у жељи да наступају и презентују програм домаћих аутора за овај састав, као и композиције за обоу и клавир, флауту и обоу, флауту и клавир и флауту соло. Милош Микетић и Маша Бабић овим концертом обележавају 10 година заједничког свирања у различитим ансаблима, ситуацијама и условима, а од ове године сарађују са Невеном Мајдевац. Први наступ трија и програм Сатирова свирала је подржао Сокој.

Програм:
Душан Радић
Импровизација за флауту и клавир

Вера Миланковић
Ноктурно за флауту и клавир

Градином цвеће цветало за флауту и клавир

Владимир Тошић
Аркус за флауту и клавир

Петар Коњовић
Сатирова свирала за соло флауту

Душан Радић
Мале варијације за флауту и обоу

Анте Гргин
Мала прича за флауту и клавир

Исидора Жебељан
Чудо у Шаргану за обоу и клавир

Владимир Тошић
Медиал 2Д за обоу, флауту и клавир

Душан Радић
Сонатина за флауту, обоу и клавир

Биографије:
Флаутиста Милош Микетић (Пећ) је завршио Основну и СМШ Др. Војислав Вучковић у Београду, радећи са професорима Станом Крстајић, Владимиром Цветковићем, Иваном Поповић, и Невеном Глишић под чијим је менторством и дипломирао. Основне и мастер студије је завршио у класи проф. Љубише Јовановића на Факултету музичке уметности у Београду. Заједно са Машом Бабић и Милицом Ковачевић успешно реализује пројекат Класика у посети, који је један од десет победника Центрифуга конкурса (2017). Ради као наставник флауте у ОМШ Владимир Ђорђевић у Београду, и у сарадњи са многим извођачима и групама истражује могућности флауте у различитим музичким жанровима.

Обоисткиња Невена Мајдевац (Београд) је студирала у Италији и Белгији. Након студија је свирала у бројним оркестрима, а сада ради на месту друге обое у Српском народном позоришту. Још током студија је почела интензивно да се бави камерном музиком. Наступала је у различитим ансамблима широм Србије и у инстранству.

Пијанисткиња Маша Бабић (Загреб) је одрасла у Београду. Студирала је клавир и камерну музику у Београду и Грацу. Ради као клавирски сарадник у СМШ Јосип Славенски и аутор је серије концерата Извуци мене и Класика у посети са циљем промоције класичне музике. Иза себе има бројне наступе и награде на такмичењима, а највише воли да свира у камерним ансамблима.

Loading...