POZIV ZA UČEŠĆE NA RADIONICI 59. OS

15.10.2022., 12:00-20:00

Poziv za javnost
Učešće u umetničkoj akciji Milice Crnobrnje Vukadinović i Aleksandre Zdravković povodom predstojećeg 59. Oktobarskog salona (Beogradskog bijenala)

Subota 15. oktobar od 11:00 do 14:00
Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“
Bulevar kralja Aleksandra 71

Država počiva na prosveti II

U okviru 59. Oktobarskog salona (Beogradskog bijenala) u subotu 15. oktobra u ambijentu Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ održaće se umetnička akcija, in situ rad, koji podrazumeva učešće u realizaciji umetničke instalacije Milice Crnobrnje Vukadinović koji će u okviru Salona biti izložen u Biblioteci od 20. oktobra do 4. decembra 2022. godine.

Učesnici ove akcije kao zadatak imaće da od specifičnog materijala – stranica knjiga, dokumentacije i dr – prave avione od papira. Akciju vode umetnice Milica Crnobrnja Vukadinović i Aleksandra Zdravković.

Radionica će se realizovati u prizemlju Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ na adresi Bulevar kralja Aleksandra 71, u njoj mogu učestvovati svi, ograničenje u godinama, iskustvu i obrazovanju ne postoji.

Molimo sve zainteresovane da se jave na mejl olga.masic@kcb.org.rs

 

Milica Crnobrnja Vukadinović
Diplomirala, magistrirala i odbranila doktorski umetnički projekat na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Diplomirala na Akademiji Srpske pravoslavne crkve za umetnost i konzervaciju u Beogradu. Radi na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu kao docent Uže umetničke oblasti Crtanje i slikanje. Od 1999. godine izlaže na samostalnim i grupnim izložbama i umetničkim festivalima u zemlji i inostranstvu. Nagrađena je nagradama FLU Ljubica Cuca Sokić za intimni mali format i Diplomom Šestog bijenala crteža Srbije u Pančevu za savremeni doprinos crtežu.

Aleksandra Zdravković
Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek scenografija. Magistrirala na Interdisciplinarnim magistarskim studijama na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, grupa za scenski dizajn. Od 1992. godine je izlagala na više samostalnih i grupnih izložbi. Izlagala samostalno i grupno i kao član grupe UTIL. Član je ULUS-a u sekciji proširenih medija. U oblasti scenografije i kostimografije radila je na nekoliko studentskih filmova, predstava, spotova, sajmova i samostalnim produkcijama.

Loading...