Позив за јавност
Учешће у уметничкој акцији Милице Црнобрње Вукадиновић и Александре Здравковић поводом предстојећег 59. Октобарског салона (Београдског бијенала)

Субота 15. октобар од 11:00 до 14:00
Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“
Булевар краља Александра 71

Држава почива на просвети II

У оквиру 59. Октобарског салона (Београдског бијенала) у суботу 15. октобра у амбијенту Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ одржаће се уметничка акција, in situ рад, који подразумева учешће у реализацији уметничке инсталације Милице Црнобрње Вукадиновић који ће у оквиру Салона бити изложен у Библиотеци од 20. октобра до 4. децембра 2022. године.

Учесници ове акције као задатак имаће да од специфичног материјала – страница књига, документације и др – праве авионе од папира. Акцију воде уметнице Милица Црнобрња Вукадиновић и Александра Здравковић.

Радионица ће се реализовати у приземљу Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ на адреси Булевар краља Александра 71, у њој могу учествовати сви, ограничење у годинама, искуству и образовању не постоји.

Молимо све заинтересоване да се јаве на мејл olga.masic@kcb.org.rs

 

Милица Црнобрња Вукадиновић
Дипломирала, магистрирала и одбранила докторски уметнички пројекат на Факултету ликовних уметности у Београду. Дипломирала на Академији Српске православне цркве за уметност и конзервацију у Београду. Ради на Факултету примењених уметности Универзитета уметности у Београду као доцент Уже уметничке области Цртање и сликање. Од 1999. године излаже на самосталним и групним изложбама и уметничким фестивалима у земљи и иностранству. Награђена је наградама ФЛУ Љубица Цуца Сокић за интимни мали формат и Дипломом Шестог бијенала цртежа Србије у Панчеву за савремени допринос цртежу.

Александра Здравковић
Дипломирала на Факултету примењених уметности у Београду, одсек сценографија. Магистрирала на Интердисциплинарним магистарским студијама на Универзитету уметности у Београду, група за сценски дизајн. Од 1992. године је излагала на више самосталних и групних изложби. Излагала самостално и групно и као члан групе УТИЛ. Члан је УЛУС-а у секцији проширених медија. У области сценографије и костимографије радила је на неколико студентских филмова, представа, спотова, сајмова и самосталним продукцијама.

Loading...