НАГРАДА „ЛАЗАР ТРИФУНОВИЋ” ЗА 2022. ГОДИНУ

10.11.2022-05.12.2022, 12:00-20:00
-
НАГРАДА „ЛАЗАР ТРИФУНОВИЋ” ЗА 2022. ГОДИНУ

 

Културни центар Београда објављује позив институцијама (установама и удружењима) и појединцима да пошаљу предлоге за Награду „Лазар Трифуновић”.

Награда „Лазар Трифуновић” додељује се за ликовну критику и критичко промишљање савремене и модерне визуелне уметности у штампаним и електронским медијима. Награда се додељује за објављену/емитовану ликовну критику, есеј, студију о савременој и модерној визуелној уметности у 2022. години.

Оснивачи Награде, установљене 1992. године на иницијативу Културног центра Београда, јесу и Одељење за историју уметности Филозофског факултета у Београду, Народни музеј и Музеј савремене уметности у Београду, Друштво историчара уметности Србије, Удружење ликовних уметника Србије, Радио-телевизија Србије – Београдски програм и Удружење ликовних критичара Србије.

Јавни позив отворен је од 10. новембра до 5. децембра 2022. године.

Пријава за предлог за Награду подразумева:
– слање материјала у штампаној форми на адресу: Културни центар Београда, Кнеза Михаила 6/I, 11000 Београд, са назнаком „За Награду Лазар Трифуновић”
– слање материјала у електронској форми на имејл адресу: nagrada.lt@gmail.com

Жири ће разматрати предлоге који су објављени у штампаном или електронском формату, односно емитовани путем канала јавног информисања.

Одлуку о добитнику доноси Жири за доделу Награде најкасније до 11. јануара 2023. године. Награда се додељује 14. јануара, на дан рођења Лазара Трифуновића, у Културном центру Београда.

Loading...