ARTEDU ANIMACIJA: STOP MOTION

25.12.2022., 12:00

ARTEDU ANIMACIJA: STOP MOTION  
Ana Nedeljković i Nikola Majdak

Onlajn predavanje i razgovor
Nedelja  25.12.2022. od 12 do 13.30 časova
Zoom (link će biti poslat na vašu email adresu nakon što se prijavite)


U okviru programa Artedu Animacija reditelji animiranih filmova Ana Nedeljković i Nikola Majdak predstaviće svoje filmove, način na koji dolaze do inspiracije (i kako pretvaraju stvarne događaje u animirane filmove) i proces kreiranja njihovih plastelinskih svetova.

Ana i Nikola govoriće takođe i o tehnici stop motion animacije: kako izabrati odgovarajuće materijale, napraviti armature i lutke, sagraditi scenografiju, kako i zašto koristiti specijalizovani program Dragon Frame ili samo neke od besplatnih aplikacija za mobilni, i kako maksimalno iskoristiti kreativne potencijale ove tehnike.

U okviru prezentacije gledamo i njihov novi film “Money and Happiness”.

 

Ana Nedeljković 
Diplomirala je i doktorirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Bavi se animiranim filmom, vizuelnom umetnošću i edukacijom u oblasti savremene umetnosti.

Nikola Majdak 
Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, odsek za kameru. Već 25 godina aktivan je kao nezavisni snimatelj, animator, reditelj i predavač.

 

Njihov prvi zajednički film “Rabbitland” (2013) na Berlinalu je nagrađen Kristalnim medvedom, prikazan je na preko sto festivala širom sveta, a osvojio je i brojne druge nagrade. Njihov drugi zajednički film “Untravel” (2018) takođe je prikazan na brojnim festivalima uključujući Berlinale, Annecy i Sundance, kvalifikovan je za Oskara i nominovan je za Annie nagradu u Los Anđelesu. Njihov novi film “O novu i sreći” (2022) nedavno je premijerno prikazana na Locarno Film Festivalu. U okviru Rabbitland studija realizuju brojne komercijalne animirane projekte i radionice animiranog filma, a trenutno rade i na razvoju projekta za dugometražni animirani film “Novi Rabbitland”.

 

Prijavljivanje:
Na mejl arteduradionice@gmail.com
poslati sledeće podatke: ime, prezime, godište, mejl, broj mobilnog

 

Organizacija programa: Udruženje Artedukacija i Kulturni centar Beograda
Program je podržan od strane Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije

Loading...