Пијанисткиња Наталија Ивић и Катарина Чолаковић су започеле сарадњу на Факултету музичке уметности у Београду 2017. године. На часовима камерне музике врло брзо су пронашле заједнички језик и тон. Спој истих енергија и љубав према музици довео је до оснивања дуа КаНа.

Програм:
Николај Римски-Корсаков
Свита Шехерезада
Море и Синдбадов брод

Прича принца Календера
Принц и принцеза
Празник у Багдаду

Адам Горб
Јеврејски плесови
Khosidl

Terkische
Doina
Hora
Freylachs

Биографије:
Наталија Ивић и Катарина Чолаковић су завршиле мастер академске студије на Одсеку за клавир у класи Милоша Михајловића и Владимира Цвијића на ФМУ у Београду, и специјалистичке академске студије на Одсеку за камерну музику у класи Јасне Туцовић, након чега су уписале докторске академске студије. Сарађивале су са различитим камерним саставима. Први заједнички наступ су одржале у Народној библиотеци у Београду где су учествовале на концерту камерне музике Суботом у 6 у класи Тее Димитријевић. Наступале су у Великој дворани Задужбине Илије М. Коларца на концерту најбољих студената Катедре за камерну музику ФМУ. Одржале су целовечерње концерте у салама музичких школа у Смедереву, Панчеву и Београду, као и у УК Пароброд и Галерији САНУ. У оквиру програма камерно-вокалне музике поводом Дана Русије су наступиле на концерту Русији с љубављу у Руском дому. Учествовале су на фестивалу Арт окупација у Сомбору свирајући том приликом на улицама града, као и у Галерији Културног центра Лаза Костић. Наступале су у оквиру фестивала Piano city у Новом Саду, и то у Ректорату Универзитета и у дому сликара Милана Кешеља.
Освојиле су награде на Међународном такмичењу Даворин Јенко у Београду, Међународном такмичењу Константин Велики у Нишу, Међународном музичком такмичењу у Москви, као и на VII Међународном пијанистичком такмичењу Бањалучки бијенале где су освојиле специјалну награду са 100 поена, чиме су уједно биле и лауреати VI категорије. Представљале су ФМУ на А фесту у организацији Академије уметности у Новом Саду. Учествовале су у оквиру ФЕСТУМ-а у атријуму Народног музеја. Често изводе дела српских композитора. Њихов пројекат о стваралаштву српских композиторки подржао је СОКОЈ.

Loading...