Koncert „Rekonstrukcija i nadogradnja“

05.12.2022., 21:00

Projekat rekonstrukcije postojećih kompozicionih struktura uz nadogradnju vizuelnim sadržajem izvešće Ansambl MultiMed 3 koji čine Madlen Stokić Vasiljević (violina i živi video), Maja Mihić (klavir i živi video) i Arpad Pečvari (klavir i živi video). Koncert realizujemo u saradnji sa Udruženjem muzičkih umetnika Srbije.

Prvobitni projekat sačinili:
Mirjana Živković
Zapis

Vlastimir Peričić
Pesma i igra

Vojin Komadina
Sonata da chiesa

Eliot Karter
Elegija

Klod Debisi
Šest antičkih epigrafa, L. 131

Projekat nadogradili: MultiMed 3 i Radmila Klikić, spec. krim. i diz. i Ksenija Mihić, šef gradilišta

Odgovorni projektanti i arhitekte: Madlen Stokić-Vasiljević, dr um, vl i vid, Maja Mihić, dr um, kl i vid. i Arpad Pečvari, dr um, kl i vid.

Izvođač radova: MultiMed 3

Investitori: MultiMed 3, UMUS i KCB

Dozvolu izdao: Sokoj

Infrastrukturu obezbedio: Italijanski institut za kulturu u Beogradu

Biografije:
Ansambl MultiMed 3 čine umetnici koji su se inicijalno okupili oko doktorskog umetničkog projekta Arpada Pečvarija. Održali su multimedijalni koncert u sali SKC-a, kada su nastupili kao kvartet uz učešće violinistkinje Marije Misite, kao i u Sali MŠ Stanković u organizaciji UMUS-a, a nastupili su i na svečanom zatvaranju Prve međunarodne konferencije Psihologija i muzika u Rektoratu Univerziteta umetnosti u Beogradu. Uspešan nastup su zabeležili u Centru lepih umetnosti Gvarnerijus, povodom promocije zbirke pesama. Članovi ansambla su muzičari sa bogatim umetničkim karijerama:

Madlen Stokić Vasiljević je rođena u Beogradu gde je diplomirala, magistrirala i doktorirala na Fakultetu muzičke umetnosti u klasama Dejana Mihailovića i Maje Jokanović. Kao solista je nastupala sa SO RTS-a, UA Vojske Srbije Stanislav Binički, kao i sa kamernim orkestrima Muzičke omladine, Majstori gudači, BGO Dušan Skovran i Kraljevski gudači Sv. Đorđa. Učestvovala je kao solista na festivalima BEMUS, LEMEK, Viške večeri, i kao kamerni muzičar na festivalima BITEF, BELEF, BEMUS i Ohridsko leto. Bila je dugogodišnji stalni član BGO Dušan Skovran sa kojim je učestvovala na koncertima i turnejama širom Evrope i Azije. Nastupala je i kao koncertmajstor Kamernog orkestra Majstori gudači i Kraljevskih gudača Sv. Đorđa. Angažovana je u zvanju docenta na Katedri za gudačke intrumente na FMU u Beogradu.

Maja Mihić je magistrirala i doktorirala u klasi Ninoslava Živkovića na Katedri za klavir Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Dobitnik je brojnih nagrada, od kojih su najznačajnije one na polju kamerne muzike.
Tokom dvadeset godina umetničke karijere je ostvarila brojne koncerte kao solista i kamerni muzičar. Učestvovala je na festivalima u Srbiji (Međunarodna tribina kompozitora, BELEF, NIMUS, Tisin cvet) i  Italiji (Letnji festival u Ostuniju, Luci della Ribalta u Narniju, Nuovi spazi musicali u Askoliju). Nastupala je kao solista sa Gudačima sv. Đorđa i sa UA Vojske Srbije Stanislav Binički.
Aktivno sarađuje sa violinistkinjom Madlen Stokić Vasiljević i klarinetistom Milošem Nikolićem u okviru trija Pokret koji neguje savremenu srpsku muziku. Do sada su izveli preko četrdeset kompozicija srpskih autora od kojih više od trideset premijerno. Dobitnici su prestižne nagrade Koncert godine za 2012. godinu. Nastupali su širom Srbije kao i van granica naše zemlje – u Njujorku, Bostonu, Beču, Rimu, Minhenu, Parizu, Zagrebu, Skoplju i Ljubljani.
Maja Mihić beleži i nastupe u duu sa istaknutim violončelistom Nemanjom Stankovićem sa kojim je nastupala u Beogradu, Kragujevcu, Beču, Milanu i Merateu.

Arpad Pečvari je rođen u Beogradu 1981. godine u muzičkoj porodici. Učenje klavira počeo je u klasi Miroslave-Lili Petrović, a nižu i srednju muzičku školu je završio u klasi Zlate Maleš u MŠ Kosta Manojlović u Zemunu. Diplomirao je i magistrirao klavir na Fakultetu muzičke u umetnosti u Beogradu u klasi Jokut Mihailović. Doktorirao je kamernu muziku u klasi Dejana Subotića. Do sada je osvojio brojne nagrade na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima kao solista i u kamernim ansamblima. Nastupao je u svim značajnim koncertnim salama u Beogradu, brojnim gradovima Srbije i Crne Gore, kao i u Americi, Makedoniji, Nemačkoj, Austriji i Grčkoj. Održao je brojne resitale koje je kritika veoma povoljno ocenila. Neke njegove resitale je snimio Radio Beograd i emitovao ih više puta u okviru programa Stereorama. Učestvovao je i u televizijskim emisijama različitih stanica. Poslednjih desetak godina se intenzivno bavi različitim vidovima umetnosti i multimedijom.
Od 2000. godine je član Udruženja muzičkih umetnika Srbije.

Fotografija Maje Mihić: Srđan Bosnić

Loading...