Koncert „Vrata Beograda“

29.12.2022., 19:00

U organizaciji Sekretarijata za kulturu grada Beograda i Udruženja Romag koncert pod nazivom Vrata Beograda izvešće sopran Nataša Tasić Knežević, pijanista Saša Knežević i naratorka Biljana Tasić. Oni će nas pričom provesti kroz istoriju Beograda, a na programu su dela Kornelija Stankovića, Stevana Hristića i Sergeja Rahmanjinova.

Kornelije Stanković
Što se bore misli moje

Sergej Rahmanjinov
Son

Kurt Vajl
Jukali

Boris Prozorovski
Tvoje oči zelene

Sergej Rahmanjinov
Zdesь horošo

Petar Krstić
Nimfa

Đakomo Pučini
O mio bambino caro

Robert Šuman
Sanjarenje

Stiven Sondhajm
Send in The Clowns

Biografije:
Nataša Tasić Knežević
(Beograd) uporedo sa studijama na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, pohađala je studije solo pevanja na Akademiji lepih umetnosti kao stipendista princeze Jelisavete Karađorđević. Osnovne akademske studije je završila u klasi Jasne Šajnović. Specijalističke studije je završila na FMU u klasi Višnje Pavlović. Usavršavala se na majstorskim kursevima renomiranih umetnica poput Mirele Freni, Liore Mauer i Ire Sifa. Osvojila je nekoliko nagrada na međunarodnim takmičenjima u Srbiji i Italiji. Održala je brojne koncerte u Srbiji i širom Evrope. Nastupala je na beogradskim festivalima Bemus, Belef, Dani Beograda i Bitef. Kao članica operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu, ostvarila je prve uloge, a po završetku operskog studija debitovala je u različitim produkcijama opere Karmen kao Fraskita i Mikaela. Nastupala je u predstavama Ateljea 212 (Strah i njegov sluga, Brod plovi za Beograd), a imala je priliku da ostvari uloge i na filmu. Uporedo sa umetničkim radom, posvećeno se bavi pedagogijom. Kao vokalni pedagog u okviru Le studio pozorišta i slobodne dramske akademije pripremala je mjuzikle Čikago, Američka burleska, Svini Tod, Mlečni put i druge. Autor je projekta Klasika za mame i tate. Sudelovala je u projektima čiji je cilj promocija obrazovanja, kulture i socijalne integracije. Nekoliko puta je bila specijalni gost u Savetu Evrope, a na poslednjoj konferenciji je govorila o uticaju romske kulture na evropsku i svetsku kulturnu baštinu. Zaposlena je kao solistkinja opere u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Saša Knežević (1971, Beograd) je diplomirao na klavirskom odseku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu 2002. godine u klasi Miloša Ivanovića. Završio je specijalističke studije u klasi Ljiljane Turlakov na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu. Nastupao je kao solista i kao korepetitor sa pevačima i instrumentalistima u zemlji i inostranstvu (Italija, Nemačka, Norveška, Novi Zeland, Tajland). Koncertirao je širom Srbije. Posebno su značajni nastupi na Kolarcu (38. BEMUS). Sarađivao je u više navrata sa pedagozima baletske škole milanske Skale kao i sa Drezden Frankfurt baleskom kompanijom. Zaposlen je kao korepetitor klasičnog baleta i savremene igre u Baletskoj školi „Dimitrije Parlić“ u Pančevu.

Loading...