Novogodišnja MUZIKA TRGA: „Manivi“

30.12.2022., 14:00

Poslednji od tri koncerta novogodišnjeg izdanja MUZIKE TRGA je nastup sastava Manivi. Ivana Vukmirović Manivi uz ekipu najrespektabilnijih džez muzičara domaće scene donosi jedinstven, senzibilan, ali određen i iznad svega kvalitetan muzički izraz.

Kolaboracija vrsnih džez/soul muzičara koji čine bend Manivi i njihova različitost u muzičkom senzibilitetu donela je ovom autorskom bendu nesvakidašnju mešavinu stilova i različitih muzičkih uticaja. Ta interakcija se poput magije prenosi na publiku i to je upravo jedan od razloga zašto se uvek ponovo dolazi na njihov nastup. Tako smo zadatak da ženskom snagom stavi tačku na staru i najemotivnije najavi novu godinu poverili bendu Manivi i kantautorki Ivani Vukmirović.

Ovom prilikom nastupiće:
Ivana Vukmirović Manivi, vokal, gitara
Dragan Ćalina, vokal, klavijature
Dejan Antović, bas
Peđa Milutinović, bubnjevi

Ivana Vukmirović Manivi je kantautorka koja živi i radi u Beogradu. Nakon godina stvaralaštva na engleskom jeziku i dva album izdanja – Manivi (2016, Lampshade Media) i Mirror (2021, Glitch Records) – Ivana se otiskuje ka stvaralaštvu na srpskom jeziku. Ona uz ekipu najrespektabilnijih džez muzičara domaće scene donosi jedinstven, senzibilan, ali određen i iznad svega kvalitetan muzički izraz. Tekstovi koje Ivana piše su autobiografski, dodirujući svoje introspektivne zaključke koji su u suštini univerzalna iskustva svih nas – čežljiva potraga za slobodom, prigrljivanje kompleksnosti ljudskog bića i potreba za sveprisutnom ljubavlju.

 

Loading...