Новогодишња МУЗИКА ТРГА: „Маниви“

30.12.2022., 14:00

Последњи од три концерта новогодишњег издања МУЗИКЕ ТРГА је наступ састава Маниви. Ивана Вукмировић Маниви уз екипу најреспектабилнијих џез музичара домаће сцене доноси јединствен, сензибилан, али одређен и изнад свега квалитетан музички израз.

Колаборација врсних џез/соул музичара који чине бенд Маниви и њихова различитост у музичком сензибилитету донела је овом ауторском бенду несвакидашњу мешавину стилова и различитих музичких утицаја. Та интеракција се попут магије преноси на публику и то је управо један од разлога зашто се увек поново долази на њихов наступ. Тако смо задатак да женском снагом стави тачку на стару и најемотивније најави нову годину поверили бенду Маниви и кантауторки Ивани Вукмировић.

Овом приликом наступиће:
Ивана Вукмировић Маниви, вокал, гитара
Драган Ћалина, вокал, клавијатуре
Дејан Антовић, бас
Пеђа Милутиновић, бубњеви

Ивана Вукмировић Маниви је кантауторка која живи и ради у Београду. Након година стваралаштва на енглеском језику и два албум издања – Маниви (2016, Lampshade Media) и Mirror (2021, Glitch Records) – Ивана се отискује ка стваралаштву на српском језику. Она уз екипу најреспектабилнијих џез музичара домаће сцене доноси јединствен, сензибилан, али одређен и изнад свега квалитетан музички израз. Текстови које Ивана пише су аутобиографски, додирујући своје интроспективне закључке који су у суштини универзална искуства свих нас – чежљива потрага за слободом, пригрљивање комплексности људског бића и потреба за свеприсутном љубављу.

 

Loading...