Promocija knjige “Rudnik” Miodraga Majića

22.12.2022., 19:00

Promocija knjige “Rudnik” Miodraga Majića
Dvorana Kulturnog centra
22. decembar 2022. u 19h 


Promocija knjige “Rudnik” autora Miodraga Majića biće održana pred beogradskom publikom u Dvorani Kulturnog centra Beograda u četvrtak, 22. decembra, od 19 sati. Tom prilikom, o novoj Majićevoj knjizi govoriće dramaturškinja Milena Bogavac i književnik Filip David. Književno veče vodiće Marija Radić, urednica srpske književnosti u Vulkan izdavaštvu, a odlomke iz knjige čitaće glumac Branislav Trifunović.

Povodom predstojeće promocije u Beogradu, Miodrag Majić je poručio: “Knjige pišemo zbog čitalaca, tako da je prilika za susret s njima povodom novog romana uvek mala svečanost. Nakon meseci osamljivanja, sumnji i stvaralačkih uspona i padova dolazi trenutak istine – priča koju ste nosili u sebi rezonuje ili ne rezonuje u drugim srcima. Uveren sam da je reč o neobičnoj priči koja u poređenju s prethodnim pokreće najveći broj pitanja i ostavlja prostor za najveći broj tumačenja.”

U središtu knjige “Rudnik” nalazi se junak koji će vas od prve do poslednje stranice voditi kroz sopstvena sećanja. Kako ovu priču priča iz sanatorijuma, sve što bude kazao biće dovedeno u pitanje i podvrgnuto dodatnom preispitivanju. Njegova potreba za pričanjem zapravo jeste poslednji pokušaj da rekonstruiše prošlost ne bi li od njenih delova sastavio celovitu sliku, i tako konačno došao do istine.

Osnovni motiv na toj slici jeste rudnik, o kome će se ispredati raznolike priče, i stvarne i nestvarne, ali on će ostati pod velom tajne sve dok glavni junak ne odluči da krene u potragu za njim. Saznanja do kojih bude došao promeniće njegov život iz korena i navešće ga na to da preispita sva dotadašnja uverenja o stvarnosti

Loading...