Sreda, 11. januar 2023. od 17.00
Polazak je iz Likovne galerije KCB (Knez Mihailova 6), a razgovor će obuhvatiti i galerije Podroom i Artget

 

KRITIČNA PUBLIKA
Razgovori sa publikom o aktuelnim izložbama Kulturnog centra Beograda

 

Pozivamo vas na moderirani razgovor među publikom: u razgovoru mogu učestvovati svi koji su zainteresovani da iskažu svoje mišljenje, ali i znatiželjni da čuju kako drugi iz publike vide i procenjuju kvalitet(e) tri izložbe koje su u toku u Kulturnom centru Beograda. Prisustvo je besplatno a verbalno učešće nije obavezno – možete i samo da dođete da čujete mišljenja drugih!

 

Program KRITIČNA PUBLIKA teži razvoju kritičkog stava koji se zasniva na promišljenom, argumentovanom ili proživljenom odnosu prema umetničkim radovima, ali i savremenoj umetnosti uopšte. Ne postoji jedinstven odgovor na pitanje doživljaja aktuelnih izložbi, jer je svaki doživljaj legitiman. Tako ovi razgovori među publikom posežu ka povezivanju publike i umetničkih radova, kao i prakse savremene likovne i vizuelne umetnosti i izložbe kao izražajnog formata (koji se ne podrazumeva u produkciji umetničkih radova), kao i institucionalnog okvira u kome se izložba nalazi.

Razgovor će započeti u 17.00 u Likovnoj galeriji KCB, odakle ćemo ga nastaviti i u galerijama Podroom i Artget. Preporuka je da pre početka obiđete izložbe, a možete i da pročitete tekstove u katalozima i najave izložbi.

Dobrodošli su ljubitelji umetnosti, profesionalci iz oblasti kulture, studenti, đaci, radoznalci… Zaista svi!

Autor koncepta i moderator razgovora: mr Mirjana Boba Stojadinović, koordinator za odnose sa javnošću KCB

Loading...