Среда, 11. јануар 2023. од 17.00
Полазак је из Ликовне галерије КЦБ (Кнез Михаилова 6), а разговор ће обухватити и галерије Подроом и Артгет

 

КРИТИЧНА ПУБЛИКА
Разговори са публиком о актуелним изложбама Културног центра Београда

 

Позивамо вас на модерирани разговор међу публиком: у разговору могу учествовати сви који су заинтересовани да искажу своје мишљење, али и знатижељни да чују како други из публике виде и процењују квалитет(е) три изложбе које су у току у Културном центру Београда. Присуство је бесплатно а вербално учешће није обавезно – можете и само да дођете да чујете мишљења других!

 

Програм КРИТИЧНА ПУБЛИКА тежи развоју критичког става који се заснива на промишљеном, аргументованом или проживљеном односу према уметничким радовима, али и савременој уметности уопште. Не постоји јединствен одговор на питање доживљаја актуелних изложби, јер је сваки доживљај легитиман. Тако ови разговори међу публиком посежу ка повезивању публике и уметничких радова, као и праксе савремене ликовне и визуелне уметности и изложбе као изражајног формата (који се не подразумева у продукцији уметничких радова), као и институционалног оквира у коме се изложба налази.

Разговор ће започети у 17.00 у Ликовној галерији КЦБ, одакле ћемо га наставити и у галеријама Подроом и Артгет. Препорука је да пре почетка обиђете изложбе, а можете и да прочитете текстове у каталозима и најаве изложби.

Добродошли су љубитељи уметности, професионалци из области културе, студенти, ђаци, радозналци… Заиста сви!

Аутор концепта и модератор разговора: мр Мирјана Боба Стојадиновић, координатор за односе са јавношћу КЦБ

Loading...