FOTO-MENE – etape u nastanku jedne izložbe: KOLAŽIRANJE

05.01.2023., 20:15

FOTO-MENE – etape u nastanku jedne izložbe: KOLAŽIRANJE

Audio-vizuelni projekat FOTO-MENE – etape u nastanku jedne izložbe čini serijal od 5 kratkih tematskih klipova o etapama i precesima nastanka fotografije do uobličavanja u jednu izložbu.

Kratki tematizovani klipovi  snimani su na dokumentaran način, prateći izlagački program u 20. sezoni Galerije Artget Kulturnog centra Beograda, kao jedine specijalizovane fotografske javne galerije u Beogradu (a verovatno i u Srbiji). Izlagački program od osnivanja Galerije koncipiraju umetnički direktori/ke, stručnjaci u oblasti fotografije, sa mandatom od jedne godine. Kako deseta, tako i dvadeseta godišnjica obeleženi su tako što umetnički direktori/ke iz prethodne decenije koncipiraju po jednu izložbu kao remapiranje fotografske scene i svog poimanja fotografije.

Klipovi dostupni na društvenim mrežama i digitalnim platformama pružaju uvid širokom auditorijumu konzumenata i današnjih tvoraca fotografije u javno nevidljive procese promišljanja i nastanka profesionalnih fotografija, a posebno pripreme i realizacije fotografskih (ili bilo kojih drugih) izložbi.

Ovaj klip posvećen je intervenciji na fotografiji, KOLAŽIRANJU, na primeru izložbe u odabiru Aleksandra Kelića, Drugi pogled: ALEKSANDRA LEKOVIĆ ● LAZAR LEKOVIĆ.

◼︎
Projekat realizuje Kulturni centar Beograda u saradnji sa Fakultetom dramskih umetnosti u Beogradu i produkcijskom kućom Kortizol, uz podršku Grada Beograda – Sekretarijata za kulturu i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Produkcija:
Vesna Danilović, Aleksandar Kostić, Ana Radojičić, Ikonija Jeftić, Bojana Aleksijević, Ana Rodić, Filip Tasić, Boško Đorđević, Dejan Pavić

 

Loading...