ФОТО-МЕНЕ – етапе у настанку једне изложбе: СЕЛЕКЦИЈА

05.01.2023., 20:45

ФОТО-МЕНЕ – етапе у настанку једне изложбе: СЕЛЕКЦИЈА

Аудио-визуелни пројекат ФОТО-МЕНЕ – етапе у настанку једне изложбе чини серијал од 5 кратких тематских клипова о етапама и прецесима настанка фотографије до уобличавања у једну изложбу.

Кратки тематизовани клипови  снимани су на документаран начин, пратећи излагачки програм у 20. сезони Галерије Артгет Културног центра Београда, као једине специјализоване фотографске јавне галерије у Београду (а вероватно и у Србији). Излагачки програм од оснивања Галерије конципирају уметнички директори/ке, стручњаци у области фотографије, са мандатом од једне године. Како десета, тако и двадесета годишњица обележени су тако што уметнички директори/ке из претходне деценије конципирају по једну изложбу као ремапирање фотографске сцене и свог поимања фотографије.

Клипови доступни на друштвеним мрежама и дигиталним платформама пружају увид широком аудиторијуму конзумената и данашњих твораца фотографије у јавно невидљиве процесе промишљања и настанка професионалних фотографија, а посебно припреме и реализације фотографских (или било којих других) изложби.

Овај клип посвећен је ОДАБИРУ  МАТЕРИЈАЛА за изложбу и информативно-промотивне активности, на примеру изложбе у одабиру  Слађане Петровић Варагић и Мирослава Карића, АРХИВА ДРАГИЦЕ ВУКАДИНОВИЋ ● ЛИЧНИ РАДОВИ.

◼︎

Пројекат реализује Културни центар Београда у сарадњи са Факултетом драмских уметности у Београду и продукцијском кућом Кортизол, уз подршку Града Београда – Секретаријата за културу и Министарства културе и информисања Републике Србије.

Продукција:
Весна Даниловић, Александар Костић, Ана Радојичић, Иконија Јефтић, Бојана Алексијевић, Ана Родић, Филип Тасић, Бошко Ђорђевић, Дејан Павић

Loading...