Koncert violinistkinje Aleksandre Milanović

30.01.2023., 21:00

Violinistkinja Aleksandra Milanović se aktivno bavi izvođenjem solo, kamerne i orkestarske muzike. Ovom prilikom će se publici predstaviti delima za solo violinu koja su komponovali J. S. Bah, G. F. Teleman i E. Isaj. 

Program:
Johan Sebastijan Bah
Čakona iz partite br. 2 u de–molu za violinu solo, BWV 1004

Georg Filip Teleman
Fantazija br. 1 u Be–duru za violinu solo, TWV 40:14

Fantazija br. 2 u Ge–duru za violinu solo, TWV 40:15

Fantazija br. 3 u ef–molu za violinu solo, TWV 40:16

Fantazija br. 4 u De–duru za violinu solo, TWV 40:17

Ežen Isaj
Sonata br. 2 za violinu solo, op. 27/2
Obsession: Prélude
Malinconia
Danse des Ombres: Sarabande
Les Furies

Biografija:
Violinistkinja Aleksandra Milanović se aktivno bavi izvođenjem solo, kamerne i orkestarske muzike. Osnovne i magistarske studije je završila na FMU u Beogradu u klasi Milutina Kosanovića. Trenutno je student doktorskih studija na FMU u Beogradu na programu Izvođačke umetnosti – violina, u klasi Marije Špengler. Usavršavala se na majstorskim kursevima kod Dejana Mihailovića, Igora Ozima, Sergeja Kravčenka, Paula Gulde, Minčo Minčeva, Gordana Nikolića i Marije Špengler.
Učestvovala je na festivalima kao što su NOMUS, BEMUS, Koma, Dani orgulja, Tribina kompozitora, Festival harfe, Mokranjčevi dani, Ohridsko leto, Belgrade Saxperience, Konstantinus, BUNT, kao i u okviru ciklusa Kolarčev podijum kamerne muzike.
Aktivna je kao kamerni muzičar. Član je NBO, kamernog orkestra Muzikon, Gudačkog kvarteta Mokranjac, a sarađivala i sa BKO Ljubica Marić, KO Gudači Sv. Đorđa, ansamblom Metamorfozis i orkestrom Žebeljan. Bila je član Beogradske Filharmonije od 2006. do 2020. godine.
Zaposlena je na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu u zvanju docenta za umetničku oblast Gudački instrumenti – violina.

Loading...