Koncert violinistkinje Natalije Tatić i pijanistkinje Katarine Hadži-Antić Tatić

23.01.2023., 20:00

Violinistkinja i pijanistkinja Natalija Tatić je student master studija klavira u klasi Ljiljane Vukelje, i osnovnih akademskih studija violine u klasi Marka Josifoskog na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Ovom prilikom će se predstaviti kao violinistkinja zajedno sa pijanistkinjom Katarinom Hadži-Antić Tatić, svirajući dela Baha, Betovena i Čajkovskog.

Program:
Johan Sebastijan Bah
Sonata za violinu solo br. 3 u Ce–duru, BWV 1005 (odlomak)
III Largo
IV Allegro assai

Ludvig van Betoven
Sonata za violinu i klavir br. 7 u ce–molu, op. 30/2
Allegro con brio
Adagio cantabile
Scherzo – Allegro
Finale – Allegro

Petar Iljič Čajkovski
Valcer – Skerco, op. 34

Biografija:
Natalija Tatić (Beograd, 2001) je muzičko obrazovanje započela u OMŠ Petar Konjović (violina i klavir). Završila je SMŠ Josip Slavenski (klavir) i SMŠ Mokranjac (violina). Učila je klavir u klasama Maje Bovan, Tatjane Đorđević i Ninoslava Živkovića, a violinu kod Smiljke Cvetković, Marije Rajšić, Vladimira Markovića i Nenada Mendelsona. Usavršavala se kod Natalije Mladenović i Jelene Rokvić. Trenutno je student MAS klavira u klasi Ljiljane Vukelje, i četvrta godina OAS violine u klasi Marka Josifoskog na FMU u Beogradu.
Osvojila je brojne nagrade i priznanja svirajući oba instrumenta, a izdvajaju se laureati i prve nagrade na takmičenjima kao što su Mladi virtuoz, Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije, Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Šapcu, Internacionalno takmičenje mladih pijanista u Zemunu, Međunarodno takmičenj pijanista Davorin Jenko, Međunarodno takmičenje gudača Zlatne stepenice u Valjevu, 16. Memorijal Dušan Protić, Međunarodno klavirsko takmičenje Slavenski i Guarneri fest.
Dobitnica je dve Vukove diplome, godišnje nagrade iz Republičkog fonda za mlade talente Dositeja, kao i nagrade za najbolji diplomski ispit iz violine. Stipendista je Ministarstva prosvete Republike Srbije za izuzetno nadarene studente.
KaKao član školskih orkestara, Simfonijskog orkestra FMU i sa KO Kamerata Balkanika (u okviru Art link projekta) je nastupala širom Evrope. Kao solista je nastupala u svim značajnim salama u Beogradu (Kolarac, Galerija SANU, Italijanski kulturni centar…). Bila je učesnica Festivala ruske muzike Boljšoj na Mokroj Gori.

Pijanistkinja Katarina Hadži-Antić Tatić je rođena u Beogradu. Završila je studije klavira u klasi Jasmine Gavrilović na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Kao kamerni muzičar je nastupala u zemlji i inostranstvu i ostvarila je trajne snimke za radio i televiziju. Sarađivala je sa brojnim istaknutim domaćim i stranim umetnicima. Osim klavirske saradnje sa instrumentalistima i pevačima, bavila se i pedagoškim radom, kao profesor klavira i kamerne muzike. Od 2000. godine angažovana je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu kao umetnički saradnik na Katedri za gudačke instrumente.

Loading...