Koncert violinistkinje Jelene Rokvić i pijanistkinje Katarine Hadži Antić Tatić

27.02.2023., 20:00

Jelena Rokvić i Katarina Hadži Antić Tatić zajedno nastupaju od 2006. godine. Ovog puta će se predstaviti koncertom pod nazivom Veče francuskih kompozitora izvodeći dela Debisija, Mesijana i Franka. Koncert organizujemo u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu.

Program:
Klod Debisi
Sonata za violinu i klavir u ge–molu, L.140
Allegro vivo
Intermède: Fantasque et léger
Finale – Très animé

Olivije Mesijan
Louange à l’Immortalité de Jésus iz Kvarteta za kraj vremena

Sezar Frank
Sonata za violinu i klavir u A–duru
Allegretto ben moderato
Allegro
Recitativo-Fantasia. Ben moderato — Molto lento
Allegretto poco mosso

Biografije:
Violinistkinja Jelena Rokvić je rođena u Beogradu. Diplomirala je i magistrirala u klasi Mihaela Frišenšlagera na Univerzitetu za muziku i scenske umetnosti u Beču. Na istom Univerzitetu pohađala je specifične postdiplomske studije u oblasti istorijske instrumentalne prakse (na originalnim instrumentima) u klasi Ingomara Rajnera. Usavršavala se kod Eriha Grinberga, Čarlsa Kastlmana, Leonida Pejsahova, Vladimira Spivakova, Aleksandra Pavlovića, i drugih. Učestvovala je na festivalima klasične muzike u Vrnjačkoj Banji, Šapcu, Novom Kneževcu, Beogradu, Novom Sadu, Kupri Maritimi, Torinu, Portogruaru (Italija) i Asahikavi (Japan). Od 2010. godine predaje violinu na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu.

Pijanistkinja Katarina Hadži-Antić Tatić je rođena u Beogradu. Završila je studije klavira u klasi Jasmine Gavrilović na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Kao kamerni muzičar je nastupala u zemlji i inostranstvu, i ostvarila trajne snimke za radio i televiziju. Sarađivala je sa brojnim istaknutim domaćim i stranim umetnicima. Osim klavirske saradnje sa instrumentalistima i pevačima, bavila se i pedagoškim radom, kao profesor klavira i kamerne muzike. Od 2000. godine angažovana je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu kao umetnički saradnik na Katedri za gudačke instrumente. Sa violinistkinjom Jelenom Rokvić nastupa od 2006. godine.

 

Loading...