51. FEST na BIS / 09.03.2023.

09.03.2023., 17:00

51. MEĐUNARODNI FILMSKI FESTIVAL FEST – na BIS!
06. mart – 12. mart 2023.
Dvorana Kulturnog centra


Cena ulaznice 300 dinara

Četvrtak, 09. mart

→ 17.00
EO
POLJSKA, ITALIJA, 2022 /  86’
Drama
Program: FEST masters
Režija:
Jerzy Skolimowski
Uloge:
Sandra Drzymalska, Lorenzo Zurzolo, Mateusz Kościukiewicz, Isabelle Huppert, Tomasz Organek, Saverio Fabbri, Lolita Chammah…

Svet je misteriozno mesto kada se gleda očima životinje. EO, sivi magarac melanholičnih očiju, na svom životnom putu po poljskom i italijanskom selu susreće dobre i loše ljude, doživljava radost i bol, trpi točak sreće i nasumično pretvara svoju sreću u nesreću, a očaj u neočekivano blaženstvo. Ali ni na trenutak ne gubi nevinost.

 

→ 19.30
SIN
VELIKA BRITANIJA, FRANCUSKA, 2022 /  123’
 Drama
Program: Gala
Režija:
Florian Zeller
Uloge:
Hugh Jackman, Laura Dern, Vanessa Kirby, Zen McGrath, Anthony Hopkins …

Drama o porodici koja se bori da se ponovo ujedini posle raspada. Sin se fokusira na Pitera čiji se užurbani život sa novom partnerkom Bet i njihovom bebom preokrene kada se njegova bivša supruga Kejt pojavi sa njihovim sinom Nikolasom, tinejdžerom. Mladić je mesecima izostajao iz škole, uznemiren je, udaljen i ljut. Piter nastoji da brine o Nikolasu kao što bi voleo da se njegov otac brinuo o njemu.

→ 22.00
BESKRAJNI BAZEN
KANADA, FRANCUSKA, HRVATSKA, 2023 /  117’
Horor
Program: Gala
Režija: Brandon Cronenberg
Uloge: Alexander Skarsgård, Mia Goth, Cleopatra Coleman, Jalil Lespert, Thomas Kretschmann, Amanda Brugel, Caroline Boulton, John Ralston, Jeff Ricketts, Roderick Hill…

Dok se odmaraju u ušuškanom rizortu na ostrvu, Džejms i Ema uživaju u savršenom odmoru na netaknutim plažama, uz izuzetno ljubazno osoblje i sunce koje ih miluje. Ali vođeni zavodljivom i misterioznom Gabi, oni izlaze van rizorta i dospevaju u sredinu punu nasilja, hedonizma i neizrecivog užasa.

 

Loading...