51. ФЕСТ на БИС / 09.03.2023.

09.03.2023., 17:00

51. МЕЂУНАРОДНИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ФЕСТ – на БИС!
06. март – 12. март 2023.
Дворана Културног центра


Цена улазнице 300 динара

Четвртак, 09. март

→ 17.00
ЕО
ПОЉСКА, ИТАЛИЈА, 2022 /  86’
Драма
Програм: ФЕСТ мастерс
Режија:
Jerzy Skolimowski
Улоге:
Sandra Drzymalska, Lorenzo Zurzolo, Mateusz Kościukiewicz, Isabelle Huppert, Tomasz Organek, Saverio Fabbri, Lolita Chammah…

Свет је мистериозно место када се гледа очима животиње. ЕО, сиви магарац меланхоличних очију, на свом животном путу по пољском и италијанском селу сусрец́е добре и лоше људе, доживљава радост и бол, трпи точак срец́е и насумично претвара своју срец́у у несрец́у, а очај у неочекивано блаженство. Али ни на тренутак не губи невиност.

 

→ 19.30
СИН
ВЕЛИКА БРИТАНИЈА, ФРАНЦУСКА, 2022 /  123’
 Драма
Програм: Гала
Режија:
Florian Zeller
Улоге:
Hugh Jackman, Laura Dern, Vanessa Kirby, Zen McGrath, Anthony Hopkins …

Драма о породици која се бори да се поново уједини после распада. Син се фокусира на Питера чији се ужурбани живот са новом партнерком Бет и њиховом бебом преокрене када се његова бивша супруга Кејт појави са њиховим сином Николасом, тинејџером. Младиц́ је месецима изостајао из школе, узнемирен је, удаљен и љут. Питер настоји да брине о Николасу као што би волео да се његов отац бринуо о њему.

→ 22.00
БЕСКРАЈНИ БАЗЕН
КАНАДА, ФРАНЦУСКА, ХРВАТСКА, 2023 /  117’
Хорор
Програм: Гала
Режија: Brandon Cronenberg
Улоге: Alexander Skarsgård, Mia Goth, Cleopatra Coleman, Jalil Lespert, Thomas Kretschmann, Amanda Brugel, Caroline Boulton, John Ralston, Jeff Ricketts, Roderick Hill…

Док се одмарају у ушушканом ризорту на острву, Џејмс и Ема уживају у савршеном одмору на нетакнутим плажама, уз изузетно љубазно особље и сунце које их милује. Али вођени заводљивом и мистериозном Габи, они излазе ван ризорта и доспевају у средину пуну насиља, хедонизма и неизрецивог ужаса.

 

Loading...