51. МЕЂУНАРОДНИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ФЕСТ / 01.03.2022. /

01.03.2023., 12:00

51. МЕЂУНАРОДНИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ФЕСТ
24. фебруар – 05. март 2023.
Дворана Културног центра


Цена улазнице 300 динара

Среда 01. март

→ 12.00
ХУРИЈА
АЛЖИР, 2022 /  104’
Драма
Програм: ФЕСТ Фокус
Режија: Mounia Meddour
Улоге: Lyna Khoudri, Rachida Brakni, Salim Kissari, Marwan Fares, Amira Hilda Douaouda…

Хурија је надарена плесачица која сања да се придружи Алжирском националном балету. Да би саставила крај с крајем, дању ради као чистачица, а током ноћи се клади у тајним тучама. Након што бива нападнута, буди се у болници. Прогноза је мрачна: не може да говори и сигурно никада више нец́е плесати. Одбијајуц́и да напусти свој сан, она се, срцем и душом, фокусира на свој физички опоравак. У центру за рехабилитацију упознаје друге жене које су доживеле сличне трагедије. Хурија одлучује да им помогне да превазиђу своја рањена тела и усправе се – тако што ц́е их научити како да плешу.

 

→ 14.30
ВЕЧЕРЊЕ ХРОНИКЕ
ЛИТВАНИЈА, ФРАНЦУСКА, БЕЛГИЈА, 2022 /  114′
Научна-фантастика
Програм: ФЕСТ 51
Режија: Kristina Buožytė, Bruno Samper
Улоге: Raffiella Chapman, Eddie Marsan, Rosy McEwen, Richard Brake, Melanie Gaydos

Након колапса екосистема на Земљи, тринаестогодишња девојчица Веспер бори се да преживи са својим парализованим оцем. Упознаје мистериозну жену, која који тајни и наговара Веспер да употреби своју памет, снагу и хакерске способности како би се изборила за бољу будућност.

→ 17.00
ПОВРАТАК У СЕУЛ
ФРАНЦУСКА, НЕМАЧКА, БЕЛГИЈА, КАТАР, РУМУНИЈА, ЈУЖНА КОРЕЈА, КАМБОЏА, 2022 /  115’
Драма
Програм: Главни такмичарски програм
Режија: Davy Chou
Улоге: Park Ji-Min, Oh Kwang-Rok, Guka Han, Kim Sun-Young, Yoann Zimmer, Louis-Do de Lencquesaing, Hur Ouk-Sook, Émeline Briffaud, Lim Cheol-Hyun, Son Seung-Beom…

У жељи да се поново повеже са својим пореклом, Фреди (25) први пут одлази у Јужну Кореју, где је рођена пре него што је усвојена и одрасла у Француској. Својеглава млада жена почиње да тражи своје биолошке родитеље у земљи о којој тако мало зна, одводец́и свој живот у новим и неочекиваним правцима.

 

→ 19.30
ЧУВАМ ТЕ
ВЕЛИКА БРИТАНИЈА, СРБИЈА, 2022 /  19’
Драма
Програм: Интро ФЕСТ
Режија: Mimi Vlaović
Улоге: va Ilinčić, Dragan Mićanović, Sonja Kolačarić, Petar Đurđević, Marija Babić, Ljubinka Klarić, Srđan Timarov, Nikola Malbaša, Vanja Žikić

Југославија, 1992. године. Мина је дипломирала и мисли да је тиме испунила сва очекивања свог оца. Њен дечко Игор одлази у Лондон да не би учествовао у рату, а она обећава да ће поћи са њим. Остало је само да то и каже свом тати патриоти, на дан њихове славе, Светог Николе.

ДРУГАЧИЈА КЛИМА
ВЕЛИКА БРИТАНИЈА, 2022 /  75’
Документарни
Програм: ФЕСТ мастерс
Режија: James Ivory, Korežija: Giles Gardner

Године 1960. редитељ Џејмс Ајвори отпутовао је у Авганистан да сними сцене за документарни филм. Филм никада није био завршен, а снимљени материјал остао је у кутији, нетакнут 60 година. Године 2022, Ајвори (94) одлучио је да монтира филм како би се осврнуо на себе из млађих дана и на то како му је ово невероватно путовање, далеко од његовог родног града у Орегону, помогло да постане оно што је требало да буде.

 

→ 22.00
ПОРНОМЕЛАНХОЛИЈА
Бразил, Француска, 2023 / 98’
Драма
Програм: ФЕСТ Фокус
Режија: Manuel Abramovich
Улоге: Lalo Santos, Adrián Zuki, Chacalito Regio, El Indio Brayan, Diablo, Juan Ro, Mauricio Alivias, Brandon Ley, Delmar Ponce, Lothar Muller…

Лало је секс инфлуенсер: објављује фотографије свог голог тела и порно видео-снимке за хиљаде пратилаца на друштвеним мрежама. Он управља својим животом, али приватно као да живи у константној меланхолији. Где нестаје жеља када се живот претвори у секс шоу?

 

Loading...