Ka simbiocenu: Kako pomoći da se era Simbiocena ipak dogodi? – Zoran Skala

29.03.2023., 18:00

Sreda, 29. mart 2023. od 18.00

Onlajn pristup putem platforme Zum (Zoom): https://us06web.zoom.us/j/86455614159?pwd=V0hPcDI5NjBPazVOQXJtRUlWZUlLdz09
Meeting ID: 864 5561 4159. —   Passcode: 122333

Kako pomoći da se era Simbiocena ipak dogodi?
Zoran Skala

Nauka nas već pola veka upozorava šta se zbog ljudskog delovanja događa s prirodom i koliko bi to moglo biti opasno za našu decu i za ostali živi svet. A mi ne prestajemo s uništavanjima. Zašto dopuštamo da se o tome ne razgovara u predizbornim kampanjama, u našim parlamentima, da se ugroženost opstanka zbog uništavanja habitata još ne smatra vrhunskom temom „nacionalne sigurnosti“, da školarce na nove prilike niko ne priprema, niti se o tome pruža više informacija? Kako nam se dogodilo da smo ugrozili opstanak? Zašto smo prestali biti aktivno dobronamerni prema svojoj deci i ostalom živom svetu?! Što bi moglo pomoći da se era Simbiocena ipak dogodi?
O svemu ovome će nam govoriti Zoran Skala, koji se već nekoliko decenija bavi promocijom održivosti na praktičnom i konkretnom lokalnom nivou.

Zoran Skala je diplomirani mašinski inženjer. Živi na otoku Krku. Radio je u plinarstvu, pa u petrohemiji, a potom kao prostorni planer za domenu održivosti. Već četvrt veka na razne načine volonterski radi na napretku održivosti. Lokalno ga najviše znaju po emisiji na Radio Rijeci „Skalanada – U potrazi za novom normalnosti“, koju je s novinarom Sašom Vuksanom u etru održavao punih deset godina. Član je Tranzicijskog središta za Hrvatsku i Tranzicijske inicijative TIKO na ostrvu Krku.

Više informacija o celom serijalu KA SIMBIOCENU.

Loading...