Ка симбиоцену: Како помоћи да се ера Симбиоцена ипак догоди? – Зоран Скала

29.03.2023., 18:00

Среда, 29. март 2023. од 18.00

Онлајн приступ путем платформе Зум (Zoom): https://us06web.zoom.us/j/86455614159?pwd=V0hPcDI5NjBPazVOQXJtRUlWZUlLdz09
Meeting ID: 864 5561 4159. —   Passcode: 122333

Како помоћи да се ера Симбиоцена ипак догоди?
Зоран Скала

Наука нас већ пола века упозорава шта се због људског деловања догађа с природом и колико би то могло бити опасно за нашу децу и за остали живи свет. А ми не престајемо с уништавањима. Зашто допуштамо да се о томе не разговара у предизборним кампањама, у нашим парламентима, да се угроженост опстанка због уништавања хабитата још не сматра врхунском темом „националне сигурности“, да школарце на нове прилике нико не припрема, нити се о томе пружа више информација? Како нам се догодило да смо угрозили опстанак? Зашто смо престали бити активно добронамерни према својој деци и осталом живом свету?! Што би могло помоћи да се ера Симбиоцена ипак догоди?
О свему овоме ће нам говорити Зоран Скала, који се већ неколико деценија бави промоцијом одрживости на практичном и конкретном локалном нивоу.

Зоран Скала је дипломирани машински инжењер. Живи на отоку Крку. Радио је у плинарству, па у петрохемији, а потом као просторни планер за домену одрживости. Већ четврт века на разне начине волонтерски ради на напретку одрживости. Локално га највише знају по емисији на Радио Ријеци „Скаланада – У потрази за новом нормалности“, коју је с новинаром Сашом Вуксаном у етру одржавао пуних десет година. Члан је Транзицијског средишта за Хрватску и Транзицијске иницијативе ТИКО на острву Крку.

Више информација о целом серијалу КА СИМБИОЦЕНУ.

Loading...