Концерт дипломаца МШ „Др Војислав Вучковић“

06.03.2023., 20:00

На концерту ће наступити младе пијанисткиње Миљана Гољовић, Милица Милашиновић и Ана Бабић.

Програм:
Јохан Себастијан Бах

Прелудијум и фуга у Фис–дуру, BWV 858 (ДТК I)

Феликс Менделсон
Етида у бе–молу, оп.104

Лудвиг ван Бетовен
Соната за клавир бр. 8 у це–молу, оп. 13 – Патетична (избор)
I Grave – Allegro di molto e con brio

Франц Лист
Утеха бр. 3, S. 172/3
МИЉАНА ГОЉОВИЋ

Јохан Себастијан Бах
Прелудијум и фуга у де–молу, BWV 875 (ДТК II)

Сергеј Прокофјев
Етида из Шест комада за клавир, оп. 52

Јозеф Хајдн
Соната за клавир у Це–дуру,  Hob.XVI:35 (избор)
I Allegro con brio
МИЛИЦА МИЛАШИНОВИЋ

Фредерик Шопен
Етида у Ас–дуру, оп. 25/1

Роберт Шуман
Лептири, оп. 2
АНА БАБИЋ

Биографије:
Милица Милашиновић, рођена 2002. године у Београду, завршила је Основну музичку школу “Даворин Јенко” у класи проф. Ане Јанковић. Завршила је Филолошку гимназију у Београду, а тренутно је ученица IV разреда СМШ “Др Војислав Вучковић” у класи проф. Сандре Предојевић. Дуги низ година је учесница АРЛЕММ фестивала где је радила са проф. Наталијом Младеновић.  Осим на такмичењима, прошле године је наступила у Прагу са Прашком филхармонијом са диригентом Леошем Сваровским у оквиру концерта “Праха 5”.

Ана Бабић, рођена 2005. године у Београду, ученица је IV разред СМШ “Др Војислав Вучковић” у класи проф. Олге Динић Мамула. Учествовала је на великом броју домаћих и међународних такмичења на којима је остварила запажене резултате, награде на међународном такмичењу „Николај Рубинштајн“, Републичком такмичењу ученика музичких школа Србије и Међународном такмичењу „Даворин Јенко“. Током школовања је наступала на бројним концертима, укључујући и концерте у Коларчевој задужбини, Атријуму Народног музеја у Београду, Студентском културном центру итд.

Миљана Гољовић рођена је 2005. године у Београду. Основно музичко образовање завршила је у школи „Даворин Јенко“, а тренутно је IV разреда СМШ “Др Војислав Вучковић” у класи проф. Сандре Предојевић. До сада је имала више јавних самосталних и групних наступа у различитим београдским салама. На такмичењу Меморијал „Аца Панић“ прошле године освојила је прву награду.

Loading...