Koncert diplomaca MŠ „Dr Vojislav Vučković“

06.03.2023., 20:00

Na koncertu će nastupiti mlade pijanistkinje Miljana Goljović, Milica Milašinović i Ana Babić.

Program:
Johan Sebastijan Bah

Preludijum i fuga u Fis–duru, BWV 858 (DTK I)

Feliks Mendelson
Etida u be–molu, op.104

Ludvig van Betoven
Sonata za klavir br. 8 u ce–molu, op. 13 – Patetična (izbor)
I Grave – Allegro di molto e con brio

Franc List
Uteha br. 3, S. 172/3
MILJANA GOLJOVIĆ

Johan Sebastijan Bah
Preludijum i fuga u de–molu, BWV 875 (DTK II)

Sergej Prokofjev
Etida iz Šest komada za klavir, op. 52

Jozef Hajdn
Sonata za klavir u Ce–duru,  Hob.XVI:35 (izbor)
I Allegro con brio
MILICA MILAŠINOVIĆ

Frederik Šopen
Etida u As–duru, op. 25/1

Robert Šuman
Leptiri, op. 2
ANA BABIĆ

Biografije:
Milica Milašinović, rođena 2002. godine u Beogradu, završila je Osnovnu muzičku školu “Davorin Jenko” u klasi prof. Ane Janković. Završila je Filološku gimnaziju u Beogradu, a trenutno je učenica IV razreda SMŠ “Dr Vojislav Vučković” u klasi prof. Sandre Predojević. Dugi niz godina je učesnica ARLEMM festivala gde je radila sa prof. Natalijom Mladenović.  Osim na takmičenjima, prošle godine je nastupila u Pragu sa Praškom filharmonijom sa dirigentom Leošem Svarovskim u okviru koncerta “Praha 5”.

Ana Babić, rođena 2005. godine u Beogradu, učenica je IV razred SMŠ “Dr Vojislav Vučković” u klasi prof. Olge Dinić Mamula. Učestvovala je na velikom broju domaćih i međunarodnih takmičenja na kojima je ostvarila zapažene rezultate, nagrade na međunarodnom takmičenju „Nikolaj Rubinštajn“, Republičkom takmičenju učenika muzičkih škola Srbije i Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“. Tokom školovanja je nastupala na brojnim koncertima, uključujući i koncerte u Kolarčevoj zadužbini, Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu, Studentskom kulturnom centru itd.

Miljana Goljović rođena je 2005. godine u Beogradu. Osnovno muzičko obrazovanje završila je u školi „Davorin Jenko“, a trenutno je IV razreda SMŠ “Dr Vojislav Vučković” u klasi prof. Sandre Predojević. Do sada je imala više javnih samostalnih i grupnih nastupa u različitim beogradskim salama. Na takmičenju Memorijal „Aca Panić“ prošle godine osvojila je prvu nagradu.

Loading...